Cibap » van maattekeningen tot presenteren aan de klant

van maattekeningen tot presenteren aan de klant

“Tijdens deze stage werd ik gestimuleerd om op een creatieve manier de wensen van de klant te verwezenlijken. Ik heb geleerd om praktisch te denken, ik heb kennis over materialen en stoffen opgedaan, en ik heb vooral veel geleerd van het samenwerken met mijn leuke collega’s.”

  • student Kim van der Wekken
  • stagebedrijf Blom Interieurs
opleiding(en)

Studente Kim van der Wekken zit in het laatste jaar van de opleiding Ruimtelijk Vormgever, richting Project & Interieur. Ze raakte tijdens de stagemarkt op het Cibap geïnspireerd door een student die ook stage heeft gelopen bij een interieurbedrijf. “Ik dacht: dit is wat ik ook wil.” Zodoende liep Kim stage bij Blom Interieurs, een bedrijf dat in binnen- en buitenland creatieve interieurs voor recreatiewoningen, hotels & horeca, studentenhuisvesting en zorgcentra ontwerpt en bouwt.

Verschillende taken

Kim heeft veel verschillende taken vervuld tijdens haar stage. Ze bedacht concepten en werkte deze uit in het ontwerpen van interieurs. Ze zocht meubilair uit en maakte maattekeningen, bereidde presentaties voor en presenteerde deze uiteindelijk aan de klant. Een van de leukste projecten die Kim heeft gedaan is het project voor een speelschuur. Hier heeft ze een nieuw horecagedeelte voor ontworpen.

“Het liefst zou ik na mijn opleiding in deze branche willen werken. Ik vind het leuk om projectmatig te werken, en vooral interieuradvies te geven voor grotere bedrijven of organisaties.”

Kim