Cibap » Social Design

Social Design

mbo-opleiding | niveau 4

In september 2023 willen we gaan starten we met de nieuwe opleiding Social Design. Een opleiding voor vormgevers die wat willen betekenen voor mens en maatschappij.

social designer – vormgever van verandering

Wil jij meewerken aan een betere wereld? Ook als vormgever kun je dingen veranderen in de wereld. Denk bijvoorbeeld mee aan verbeteringen voor maatschappelijke problemen, zoals stress bij jongeren, onveilige wijken of zwerfafval in de bermen.

Tijdens de opleiding social design leer je hoe je samen met anderen in gesprek kan gaan over maatschappelijke vraagstukken. Je leert om te onderzoeken hoe je tot een verbetering kan komen voor een maatschappelijk vraagstuk. Jouw creatieve ideeën helpen om te komen tot antwoorden. Als vormgever ga je aan de slag door te maken en te experimenteren.

Benieuwd of de mbo-opleiding social design wat voor jou is? Kom naar onze open avond op donderdag 8 december.

MELD JE DIRECT AAN  EN ONTDEK JOUW TOEKOMST!

Wat leer je tijdens de opleiding social design?

Tijdens de opleiding schenken we veel aandacht aan het ontwerpen. Niet alleen het eindresultaat is belangrijk, maar ook het proces. Hoe kom je bij bepaalde verbeteringen voor een probleem? En hoe ga je dit vervolgens maken/ontwerpen? Je leert onder andere:

  • Je ideeën te verbeelden door 2D en 3D ontwerpen te maken.
  • Hoe je een onderzoek uitvoert en informatie verzamelt.
  • Samenwerken en het begeleiden van processen.

Wil jij als creatieveling meer betekenen voor de maatschappij?

Ben jij altijd betrokken bij wat er gebeurt in je omgeving en wil jij graag met je creatieve mindset en skills helpen om de wereld een beetje mooier te maken? Bij de opleiding social design leer je om vorm te geven en om te zoeken naar oplossingen. Je gaat met mensen in gesprek over maatschappelijke problemen/vraagstukken, om te informeren naar wensen en behoeften. Je denkt samen met anderen na over verbeteringen en zet dit vervolgens graag om in een ontwerp.

Jij maakt het verschil!

Opbouw van de opleiding

Op dit moment werken wij het lesprogramma uit en de komende maanden kunnen we dus steeds meer gaan vertellen hierover. We zorgen dat je op deze pagina altijd de meest up-to-date informatie hierover kan vinden.

Voor wie is de opleiding social design geschikt?

Jij bent nieuwsgierig naar je omgeving: de mens en de maatschappij. Je vindt het leuk om samen te werken met anderen en staat open voor nieuwe meningen en inzichten. Je zit vol met creatieve ideeën en wil deze graag gebruiken om maatschappelijke vraagstukken te onderzoeken en oplossingen te bedenken. Daarnaast houd je van vormgeven en maak je graag dingen die helpen om veranderingen in gang te zetten.

FAQ

Om te starten op de opleiding social design moet je tenminste een vmbo-kader diploma hebben behaald of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 hebben.
Zodra je je hebt aangemeld plannen we je in voor een intake. Informatie over hoe de intake verloopt vind je onder het kopje aanmelden/intake. 

Wil jij aan de slag als vormgever van verandering?

Kies voor de mbo-opleiding social design op het Cibap. Ervaar de beste vakschool van Nederland. Bezoek onze open avond op 8 december.

Social Design mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

Mediavormgever, met daarbij het certificaat Social Design

Beroepen

vormgever

Meer weten over de intake?
Kijk op deze pagina om meer te lezen over hoe het gaat nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding bij het Cibap.

Deel dit via je sociale netwerk.