Cibap » over ons » samenwerkingsverbanden

samenwerkingsverbanden

Bij Cibap vinden we samenwerken heel belangrijk. Hieronder vind je de samenwerkingsverbanden die wij op dit moment met trots hebben. Kunnen wij iets voor elkaar betekenen? Kijk dan vooral op deze pagina! Ook mag je altijd contact opnemen met Minze Leistra via m.leistra@cibap.nl of door te bellen naar 06 21 19 23 91.

 

Kennispoort Regio Zwolle

Is er voor ondernemers die willen groeien!

Kennispoort helpt per jaar meer dan 500 ondernemers en bedrijven in Regio Zwolle. Bijvoorbeeld door hen kosteloos te helpen bij het uitwerken van ideeën, financiering te regelen en in contact te brengen met andere ondernemers en studenten.

Daarnaast brengt Kennispoort ondernemers in contact met het onderwijs en vice versa. Cibap participeert in het onderwijscluster van Kennispoort.

ZWINC

ZWINC is de plek voor innovatieve startups. Een bruisende incubator vol ambitie. Hier worden plannen gesmeed, prototypes gebouwd en innovaties op de markt gezet. Dagelijks worden de mouwen opgestroopt voor een mooie toekomst. Groener. Slimmer. Beter.

Cibap werkt plezierig samen met Zwinc, onder andere met stagiairs, studentenprojecten, gastlessen, facility sharing.

Perron038

Perron038 is dé plek voor de innovatieve maakindustrie in de regio Zwolle. In het open innovatiecentrum in Zwolle wordt samengewerkt aan de toekomst van de high tech maakindustrie. Cibap wordt ingeschakeld voor ondersteuning met media. Daarnaast kunnen Cibap-studenten én docenten leren van de technische kennis die aanwezig is bij Perron038.

Creative Works

Is de brancheorganisatie voor alle creatieven in de Regio Zwolle. Creative Works is de eerste regionale branchevereniging in NL voor de creatieve sector (169 beroepen). Ooit geïnitieerd vanuit Cibap, nu volledig zelfstandig draaiend.

WaardeRing

Om mensen en materialen op een optimale manier een (nieuwe) kans te geven, is verbondenheid nodig. In het circulaire ambachtsnetwerk WaardeRing werken bedrijven, onderwijsinstellingen (waaronder Cibap) en organisaties samen om circulariteit structureel op de kaart te zetten. Dit komt o.a. naar voren in studentenprojecten, kennisuitwisseling en lezingen.

NICE

NICE werkt aan vraagstukken, op het gebied van Circulaire Economie, van overheden, bedrijven, kennisinstellingen en burgers. De aanpak is uniek. NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan deze vraagstukken. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. NICE werkt voor het werkveld aan nieuwe ideeën en oplossingen én maakt van jong talent circulaire professionals voor de arbeidsmarkt. Met als belangrijkste doel samen de transitie naar de circulaire economie versnellen.

NICE en Cibap werkten o.a. samen tijdens de Cibap Business Meeting 2023. Studenten werkten hier aan vraagstukken binnen het thema “Circulair ontwerpen en Duurzaam ondernemen.”

Zwolse8

De Zwolse8 en New Jobs; het onderwijs van de toekomst!

De Regio Zwolle is een echte studentenregio.De besturen van alle Zwolse mbo- en hbo-instellingen vormen samen de Zwolse8. Een belangrijke samenwerking in een regio waar deze acht mbo- en hbo-instellingen in Zwolle uitstekend beroepsonderwijs aan maar liefst 40.000 talentvolle en ondernemende studenten bieden. Tel daar de 7.000 medewerkers bij op en het is duidelijk dat ons onderwijs niet alleen belangrijk is vanwege haar kwalificerende functie voor een beroep, het vormt ook een economische factor van betekenis voor de regio. Om ervoor te zorgen dat ons onderwijs ook in de toekomst het belang van de studenten en de Regio Zwolle dient, introduceert de Zwolse8 in samenwerking met bestuurders, instellingen en het bedrijfsleven “New Jobs”.

In de New Jobs notitie hebben de Zwolse8 scholen hun gezamenlijke toekomstbeeld en plan van aanpak verwoord. Meer weten? Klik hier.