Cibap » vakschool voor verbeelding » Cibap in cijfers

Cibap in cijfers

 

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kans biedt op de arbeidsmarkt of naar een vervolgstudie. De gegevens die je op deze pagina vindt geven je een indruk van hoe het Cibap het doet als vakschool. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Deze pagina sluit aan op de opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) om een studiebijsluiter te ontwikkelen voor alle mbo-scholen. De opleidingen in deze landelijke studiebijsluiter zijn echter zo ingedeeld dat de cijfers van ons als vakschool niet representatief zijn. Daarom vind je op deze pagina gegevens die specifiek van toepassing zijn op het Cibap.

De landelijke website www.mbotransparant.nl geeft inzicht in de onderwijsresultaten van mbo-scholen op een aantal belangrijke gebieden, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. Onderstaand vind je bij deze gebieden een link naar de resultaten van het Cibap op deze website.

JOB-Monitor

JOB staat voor Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs en is de vakbond voor en door mbo-studenten. Tweejaarlijks voert het JOB de JOB-monitor uit, een onderzoek dat de tevredenheid meet van mbo-studenten op verschillende onderwerpen.

Het Cibap doet mee aan dit onderzoek. Kijk voor meer informatie op: www.mbotransparant.nl (klik op tevredenheid) en JOB Monitor

Studiesucces

Voortijdig schoolverlaten (VSV)
Om de kans op studiesucces zo groot mogelijk te maken start je op onze vakschool met een basisjaar. In dit basisjaar maak je kennis met de mogelijkheden binnen het creatieve vakgebied. Op deze manier kies je een richting die ook echt bij je past, waardoor de kans dat je ‘uitvalt’ omdat je misschien een verkeerde keuze hebt gemaakt veel kleiner is. Dit zie je terug in onze cijfers ter voorkoming van vroegtijdig schoolverlaten.

VSV-percentages op MBO transparant (klik op Voortijdige Schoolverlaters)

Diplomaresultaat
Na het basisjaar specialiseer je je verder in de richting van je keuze. Met je studiecoach stippel je jouw eigen leerroute uit met keuzes voor modules en projecten die aansluiten op jouw ambitie en talent. Deze aanpak resulteert in een goed diplomaresultaat.

Diplomaresultaat op MBO transparant (klik op Diplomaresultaat)

 

Stage

We vinden het belangrijk dat onze studenten tijdens de studie zoveel mogelijk met de praktijk in aanraking komen. Dit doe je door te werken aan ‘echte’ opdrachten uit de beroepspraktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. Als vakschool staan we goed bekend in creatieve industrie. Dit zie je ook terug in onze stages. Het lukt altijd om voor al onze studenten een stageplaats te vinden. Samen met je studiecoach en de BPV docent ga je op zoek naar een stageplek.

Na het Cibap

Doorstroom hbo
Wil je na het mbo naar het hbo dan kun je op onze vakschool modules volgen die je voorbereiden op de doorstroom naar een hbo-opleiding. Ook hebben we met verschillende hbo-instellingen afspraken over doorstroommogelijkheden zodat je goed voorbereidt aan een vervolgstudie begint.

Werken
De meerderheid van onze studenten kiest ervoor om na het behalen van hun diploma verder te studeren aan een hbo-opleiding. Van de studenten die ervoor kiezen om aan het werk te gaan (niveau 4) vindt het merendeel binnen een half jaar een baan in hun studierichting.