Cibap » vakschool voor vormgeving » Cibap in cijfers

Cibap in cijfers

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kans biedt op de arbeidsmarkt of naar een vervolgstudie. De gegevens die je op deze pagina vindt geven je een indruk van hoe Cibap het doet als vakschool. Je vindt informatie die wij zelf uit onderzoek onder onze (oud)studenten hebben verkregen. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Stage

We vinden het belangrijk dat onze studenten tijdens de studie zoveel mogelijk met de praktijk in aanraking komen. Dit doe je door te werken aan ‘echte’ opdrachten uit de beroepspraktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. Als vakschool staan we goed bekend in creatieve industrie. Dit zie je ook terug in onze stages. Het lukt altijd om voor al onze studenten een stageplaats te vinden. Samen met je studiecoach en de stagedocent ga je op zoek naar een stageplek.

Na Cibap

Wij onderzoeken regelmatig wat onze studenten gaan doen na hun studie. Gaan ze doorstuderen, werken in loondienst of zelf ondernemen, of misschien een combinatie daarvan. In april 2021 lieten we een onderzoek uitvoeren de iSwipe om te kijken wat onze oud-studenten zijn gaan doen. *Dit onderzoek is afgenomen in een tijd waarin Covid-19 invloed had op de arbeidsmarkt, maar ook op de keuzes die werden gemaakt door onze alumni.

In het onderstaande schema kun je zien wat onze oud-studenten gaan doen na hun studie.