Cibap » vakschool voor vormgeving » Cibap in cijfers

Cibap in cijfers

Het kiezen van een vervolgopleiding is best lastig. Belangrijk is dat je een opleiding kiest die bij je past en die je voldoende kans biedt op de arbeidsmarkt of naar een vervolgstudie. De gegevens die je op deze pagina vindt geven je een indruk van hoe het Cibap het doet als vakschool. Je vind informatie die wij zelf uit onderzoek onder onze (oud)studenten hebben verkregen en ook de studiebijsluiters staan op deze pagina. Zo helpen we jou om een goede keuze te maken voor een vervolgopleiding.

Deze pagina sluit aan op de opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in samenwerking met de SBB (Samenwerking Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) om een studiebijsluiter beschikbaar te stellen voor alle mbo-scholen in Nederland.

Stage

We vinden het belangrijk dat onze studenten tijdens de studie zoveel mogelijk met de praktijk in aanraking komen. Dit doe je door te werken aan ‘echte’ opdrachten uit de beroepspraktijk. Ook zijn onze vakdocenten professionals uit het werkveld. Als vakschool staan we goed bekend in creatieve industrie. Dit zie je ook terug in onze stages. Het lukt altijd om voor al onze studenten een stageplaats te vinden. Samen met je studiecoach en de stagedocent ga je op zoek naar een stageplek.

Na het Cibap

In de laatste fase van je opleiding kies je een profiel dat je voorbereidt op je toekomst na het Cibap. Je kunt dan kiezen voor werken, ondernemen of studeren.

Doorstroom hbo
Wil je na het mbo naar het hbo dan kun je op onze vakschool modules volgen die je voorbereiden op de doorstroom naar een hbo-opleiding. Ook hebben we met verschillende hbo-instellingen afspraken over doorstroommogelijkheden zodat je goed voorbereidt aan een vervolgstudie begint.

Werken
De meerderheid van onze studenten kiest ervoor om na het behalen van hun diploma verder te studeren aan een hbo-opleiding. Van de studenten die ervoor kiezen om aan het werk te gaan (niveau 4), start een deel een eigen onderneming, daarnaast vindt het merendeel binnen een half jaar een baan.

Bekijk hieronder in de tabellen hoe dit verdeeld is per opleiding:
* gegevens verkregen uit alumni onderzoek 2014-2017

Studiebijsluiters

Op de landelijke website kiesmbo.nl vind je de studiebijsluiters van alle bekostigde mbo’s in Nederland. Kies MBO brengt in beeld hoe scholen presteren op een aantal belangrijke indicatoren, zoals voortijdig schoolverlaten, diplomaresultaat en studenttevredenheid. De gegevens zijn afkomstig van DUO, JOB, ROA en de benchmark mbo.

De studiebijsluiters van het Cibap vind je hieronder:

Cibap studie in cijfers – Filmmaker (AV productie)

Cibap studie in cijfers – Mediamaker (DTP)

Cibap studie in cijfers – Signmaker

Cibap studie in cijfers – Creatief Vakman

Cibap studie in cijfers – Specialist Schilder

Cibap studie in cijfers – Mediavormgever

Cibap studie in cijfers – Ruimtelijk Vormgever