Cibap » vakschool voor vormgeving » Speciaal voor decanen en vakdocenten

Speciaal voor decanen en vakdocenten

Cibap is een mbo-vakschool voor creatief talent! Wij maken werk van creativiteit en bieden opleidingen aan op niveau 3 en 4. Wil je samen met collega’s of een groepje leerlingen komen kijken op Cibap? Dan bieden wij naast onze voorlichtingsactiviteiten voor leerlingen en ouders/verzorgers, ook maatwerk aan. In overleg zijn er vele mogelijkheden! Lees snel verder hieronder en vul het formulier in om een aanvraag ‘op maat’ te doen.

 

Voorlichtingsactiviteiten

Voor leerlingen bieden wij gedurende het hele schooljaar activiteiten aan. Leerlingen kunnen komen naar een Meeloopdag om te ervaren hoe een dag op Cibap eruit ziet. Willen ze graag samen met ouders/verzorgers  naar een voorlichting over de inhoud van onze opleidingen? Dan is een informatieavond heel waardevol om te bezoeken. En natuurlijk organiseren we Open Dagen, waarbij ze een kijkje kunnen nemen op onze vakschool om zo kennis te maken met onze opleidingen en de sfeer te proeven. Heeft een leerling zich al aangemeld, maar nog wel onzeker over het portfolio? Dan kunnen ze deelnemen aan een online portfoliosessie, waarbij de leerling samen met een Cibap student naar het portfolio kijken en hierover advies ontvangen.

In de agenda op onze site vind je de actuele data en kun je je aan te melden.

Voorlichting op maat

Je kunt leerlingen altijd individueel doorverwijzen naar onze activiteiten, maar is een grote groep leerlingen creatief en geïnteresseerd in onze school? Dan kunnen we ook op maat iets aanbieden. Laat uw leerlingen kennismaken met creatieve opleidingen en de toekomstmogelijkheden, om zo hun horizon te verbreden. Kom langs en ga samen aan de slag met een workshop, krijg een rondleiding en ontvang meer informatie over onze school en opleidingen. Hou je het liever iets laagdrempeliger voor je leerlingen? Dan komen we ook graag naar jullie toe om iets te vertellen over ons opleidingsaanbod of om een workshop te verzorgen. Er is veel mogelijk in overleg.

Voorlichting op maat

 

Verificatie

 

Bezoek Cibap met collega’s

Wil je graag langskomen om samen met je collega’s Cibap beter te leren kennen? Wij ontvangen jullie graag om meer te vertellen over onze school, opleidingen en ons onderwijs. Ook geven we dan graag een rondleiding, zodat je kunt zien hoe wij werken en zo een goed beeld kan vormen van onze prachtige vakschool. Wanneer jullie zin hebben om ook aan de slag te gaan, kan in overleg ook een kleine workshop onderdeel uitmaken van je bezoek.

Cibap ook voor havisten

Naast creatieve leerlingen van vmbo TL en Kader zijn onze opleidingen ook voor Havisten interessant. Er zijn volop mogelijkheden om te versnellen en te excelleren. Zo bieden wij de Internationale Bachelor Visual Communication aan. Deze bachelor bieden wij aan in samenwerking met de University of Northampton en kun je op Cibap volgen naast een niveau 4 opleiding. Ook bieden we twee uitdagende opleidingen aan, de tweetalige opleiding International Creative Business Developer en de nieuwe opleiding Social Design.

Geef je eigen kennis een upgrade

Wist je al dat Cibap Next onderdeel is van Cibap? Deze tak zet in op een leven lang ontwikkelen, om zo mee te kunnen bewegen met de technologische ontwikkelingen waarmee we te maken krijgen. Wellicht ook interessant voor jou en/of je collega’s! Het opleidingsaanbod is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en bied volop trainingen, masterclasses, inspiratiesessies aan.

Aanmelden

Voor het volgen van een van onze opleidingen (niveau 3 en 4) kun je toegelaten worden als je minstens een vmbo-kader diploma bezit of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 hebt. Wanneer je dit hebt, ontvang je na je aanmelding een bevestiging dat je mag deelnemen aan de intake.

Cibap werkt niet met de datum 1 april, waarvoor je je moet aanmelden. Je kunt je zelfs nog op het laatste moment aanmelden. Wél is het belangrijk om te weten dat wij werken met een intake. En omdat je deze moet doen voordat je weet of je kunt starten, is het handig om je op tijd aan te melden. Zo kunnen we jou op tijd uitnodigen voor de intake en weet jij of je zeker kan starten in september.

Stel je beslist in juni of juli dat je graag bij ons een opleiding wilt volgen, dan kun je je aanmelden. Alleen je weet dan kort van te voren pas of je kan starten. Omdat je wel eerst de intake moet doen en deze plannen wij niet de hele zomer door. In de zomervakantie hebben wij een aantal weken waarin er geen intakes plaatsvinden.

Ons advies is dus altijd: zodra je weet dat je graag bij ons een opleiding komt volgen, meld je dan ook aan. Zo weet je op tijd of je na de zomer bij ons kunt starten met een opleiding.

Intake

Na je aanmelding plannen we je in voor een intake. Deze bestaat uit een thuisopdracht en een gesprek hier op school waarbij je een portfolio (met wat eigen werk) laat zien. Lees meer over de intake op deze pagina.

We streven ernaar dat je binnen vier weken de uitslag van je intake via de post ontvangt.

Wanneer je bent afgewezen en je wilt daar uitleg over dan kun je dat doen door een mail aan Cibap te sturen. I.v.m. de privacywetgeving willen wij van studenten die ouder zijn dan 16 jaar een persoonlijke mail met deze vraag ontvangen. Die mail moet verstuurd worden vanaf je persoonlijke email adres. Je ouders/verzorgers/mentor of decaan kunnen deze informatie niet opvragen.

Ja, Cibap mag voor haar opleidingen specifieke eisen stellen aan de studenten (zie artikel 8.2.2a van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs). Zo mogen wij selecteren op creatieve en artistieke aanleg. Bij de intake houden we er wel rekening mee dat niet iedereen dezelfde achtergrond heeft. Wij kijken daarom niet naar het huidige niveau, maar naar de potentie, de motivatie en naar de mate waarin jij je kunt ontwikkelen. Onze intake heet daarom een ontwikkelingsgerichte intake.

Alleen wanneer uit de intake blijkt dat de kans op succes gering is, wijzen wij af. Dit om te voorkomen dat je nadat je bij ons bent gestart, je na negen maanden moet stoppen met je opleiding vanwege een negatief bindend studieadvies.

Afgelopen jaren namen we 92% van alle kandidaten aan, slechts 8% kwam niet verder dan de intake.