Cibap » vakschool voor vormgeving » informatie voor ouders/verzorgers

informatie voor ouders/verzorgers

studeren op Cibap

Op deze pagina vindt u als ouder/verzorger veel informatie over studeren op Cibap, zodat u goed uw zoon/dochter kunt begeleiden tijdens zijn/haar studie. In het menu hier rechts in het vierkant ziet u alle onderwerpen waarover informatie te vinden is, u kunt hierop klikken om naar de betreffende informatie te gaan. Ook kunt u naar beneden scrollen en dan komt u langs alle informatie.

het Cibap ouderportaal

Volgt uw zoon/dochter een opleiding op Cibap dan kunt u toegang krijgen tot het ouderportaal. U krijgt automatisch de inloggegevens als uw zoon of dochter op Cibap gestart is met de opleiding. In het ouderportaal vindt u onder andere informatie over aan- en afwezigheid.

Inloggen ouderportaal
Indien u al geregistreerd bent en u uw inloggegevens heeft ontvangen, klik dan hier om naar het ouderportaal te gaan.

De leeftijd waarop uw zoon/dochter mag beslissen of u kunt meekijken in het ouderportaal ligt op 18 jaar. Is uw zoon/dochter jonger, dan krijgt u toegang. Is uw zoon/dochter 18 jaar of ouder, dan kunt u met uw zoon/dochter overleggen of hij/zij u toegang geeft om mee te kijken. Deze richtlijnen komen voort uit de AVG.

Registreren ouderportaal
In verband met de privacy van uw gegevens en die van uw zoon/dochter, dient u zich eerst te registreren voordat u kunt inloggen op het ouderportaal. Na registratie ontvangt u binnen tien werkdagen uw inloggegevens per mail. Voordat u zich kunt registreren, wordt eerst gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw zoon/dochter. U dient de registratie dus samen met uw zoon/dochter in te vullen.

Let op: bent u al bekend in ons systeem als ouder/verzorger (als uw zoon of dochter u heeft opgegeven tijdens het aanmelden), dan hoeft u zich niet opnieuw te registreren bij het ouderportaal.

informatie en jaarplanning 2024-2025

Ieder schooljaar maken we een informatiegids voor studenten. In deze gids staat alles over Cibap zoals plattegronden maar ook hoe het jaar verdeeld is in periodes.

Informatie over vakanties en evenementen op Cibap vind je ook in de agenda op onze website.

bindend studieadvies (bsa) op Cibap

Negen tot twaalf maanden na de start van de studie op Cibap, ontvangt de student een zogenaamd Bindend Studieadvies (BSA); een beslissing over de voortgang van de studie. Elke mbo instelling in Nederland is verplicht zo’n BSA aan zijn studenten te geven. Doel van het BSA is dat de student op een opleiding terecht komt die bij hem/haar past en die hij/zij met goed gevolg kan afronden.

Klik hier om te lezen hoe een BSA op Cibap tot stand komt en wordt gecommuniceerd met ouders.

Onderwijs- en examenregeling (OER)

De Onderwijs- en Examenregeling van Cibap bestaat uit drie onderdelen. De studiegids, inclusief het examenplan voor de gekozen opleiding en het examenreglement, staat gepubliceerd op studiegidsen.cibap.nl.

student support

Student Support is er speciaal voor studenten van Cibap. Student Support kan studenten, wanneer dat nodig is, extra advies en begeleiding bieden tijdens de studie. Student Support biedt mogelijkheden op het gebied van studie en beperking, op gebied van psychosociaal vlak en op het gebied van studieloopbaan. Daarnaast kunnen studenten met vragen over verlof en verzuimregistratie ook bij Student Support terecht.

De balie van Student Support is iedere dag geopend. De verschillende deskundigen zijn met grote regelmaat bij Student Support te vinden. Het algemene mailadres van Student Support is studentsupport@cibap.nl.

Vertrouwenspersoon
Binnen Cibap hebben we drie vertrouwenspersonen: twee interne en een externe. De interne vertrouwenspersonen zijn Karin Stegeman en Richard van der Gronde. De vertrouwenspersoon is iemand bij wie je terecht kunt als er sprake is van grensoverschrijdend gedrag, zoals (seksuele)intimidatie pesten, agressie of discriminatie. Zij zijn er voor vertrouwelijk gesprek of om vrijblijvend advies bij in te winnen. Contact opnemen kan via vertrouwenspersoon@cibap.nl.

 

stage

Vanaf fase 2 gaan studenten op stage, ook wel beroeps praktijk vorming (bpv) genoemd. De beroepspraktijkvorming (BPV) is één van de belangrijkste onderdelen van de opleidingen op Cibap. De stageperiodes zijn 20 weken, één periode van het begin van het schooljaar tot januari, en één periode van januari tot eind van het schooljaar. Tijdens deze periodes gaan studenten van fase (leerjaar) 2, 3 en 4 op stage.

Meer informatie over stage, periodes, terugkomdagen, vindt u op deze pagina.

opleidingskosten

De kosten voor de opleidingen staan beschreven op onze website. Er staat informatie over het lesgeld, dat je vanaf 18 jaar verplicht bent om te betalen. Daarnaast wordt er een richtlijn gegeven voor kosten van boeken en materialen, de aanschaf van een laptop en excursies. Klik hier om naar het kostenoverzicht te gaan.

Voor extra informatie over de aanschaf van een laptop, kunt u kijken op pagina met informatie over het Laptopproject dat wij ieder jaar onze studenten aanbieden. Klik hier om naar deze pagina te gaan.

taken adviesraad ouders & contact

Voor de vakscholen is er geen verplichting om een ouderraad in te stellen. Wij vinden de inbreng en het meedenken van ouders belangrijk voor de kwaliteit van de opleidingen van onze vakschool. Daarom hebben we een AdviesRaadOuders (ARO) ingesteld. De leden worden geïnformeerd over beleid waarover zij kunnen meedenken en daarnaast kan de ARO tijdens vergaderingen zaken inbrengen die betrekking hebben op het Cibap.

Wilt u contact opnemen met de ARO, dan kan dat via het volgende e-mailadres: aro@cibap.nl Heeft u interesse om lid te worden? Dan kunt u dit mailen naar de ARO. De ARO bestaat altijd uit vijf tot zeven leden, die een afspiegeling vormen van alle onderwijslagen binnen Cibap.