Cibap » Mediavormgever

Mediavormgever

mbo-opleiding | niveau 4

Grafisch vormgever, contentmaker, animator of toch mediavormgever? Je wordt het met de mbo-opleiding mediavormgever!   

 

Mediavormgever mbo - opleiding die leert ideeën tot leven te brengen

Met jouw creatieve vermogen om in beelden te denken help jij opdrachtgevers de boodschap over te brengen. In je werk als mediavormgever ben je dagelijks bezig met de vormgeving van websites en brochures, film, animatie en commercials. Lekker veelzijdige baan dus! En goed nieuws; mediavormgevers zijn vandaag de dag toch echt onmisbaar!

Tijdens de opleiding mediavormgever mbo leer je creatieve concepten beeldend én planmatig inzetten. Daar zijn verschillende methoden en invalshoeken voor. Met jouw verbeeldingskracht geef jij ideeën vorm.  

Wat leer je bij de opleiding mediavormgever?

In de opleiding leren we je verschillende soorten media te ontwerpen en dit vervolgens uit te voeren. Je zet hier verschillende technieken voor in en maakt gebruik van bijvoorbeeld:

  • fotografie  
  • typografie  
  • beeldbewerking  
  • digital design  
  • video 

 Compositie en structuur, licht en kleur, ruimte en vorm spelen hierbij een belangrijke rol. Alles om de boodschap het beste naar voren te brengen. We leren je ook werken met de programma’s Adobe After Effects, Adobe Illustrator, Adobe Animator, Cinema 4D, Unity en HTML5 en CSS.   

Benieuwd of de mbo-opleiding mediavormgever wat voor jou is? Ervaar onze vakschool tijdens de onze open dag op zaterdag 5 november.

MELD JE DIRECT AAN  EN ONTDEK JOUW TOEKOMST!

Opbouw van de opleiding mediavormgever

Eerste jaar: Eerste kennismaking opleiding mediavormgever
Op het Cibap start je altijd met een basisjaar. Alle studenten volgen dezelfde lessen. We besteden veel aandacht aan je creatieve ontwikkeling en stellen een aantal kerncompetenties centraal;  ondernemendheid, omgevingsbewustzijn, vakmanschap en communicatie. Na een halfjaar kies je voor de opleiding die je wilt gaan volgen. 

fase twee & drie: Theorie & praktijkkennis wisselen elkaar af 

In fase 2 en 3 ga je in beide jaren een half jaar op stage en volg je een half jaar school. Op school volg je lessen en werk je aan projecten. Dit doe je in met medestudenten uit fase 2 en 3. Iedere 10 weken werk je aan een opdracht voor echte opdrachtgever. Zo maak je tijdens deze fases echt kennis met de praktijk.   

Laatste jaar: Afstudeeropdracht uitvoeren 
In het laatste jaar ga je wederom een half jaar op stage en je gaat op school aan de slag via Cibap in Company. In een team met studenten van alle opleidingsrichtingen, ga je samen aan de slag met opdrachten van echte opdrachtgevers. Daarnaast maak je je proeve op school of in de praktijk bij je stagebedrijf. 

De meeste ervaring doe je op uit de praktijk. Daarom ga je tijdens je tweede en derde jaar een half jaar stage lopen bij gecertificeerde leerbedrijven. Je werkt mee en voert verschillende opdrachten uit. Gedurende de stageperiodes schrijf je een stageverslag, waarin je beschrijft welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd en wat je daarvan geleerd hebt.  

Passie voor vormgeven!

Klaar met je opleiding mediavormgever?

Dan beschik je over uitstekende kennis en kun je verschillende media-technieken toepassen. Concepten maak jij beeldend en volgens een duidelijk plan;   

  • Ga aan de slag bij  een reclamebureau, mediabedrijf, ontwerpbureau, webdesignbureau, online marketingbureau, week- en dagbladen of als zzp’er. 

En je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om nog even door te studeren! Bijvoorbeeld aan een kunstacademie, filmacademie, hbo Communicatie of ICT-technologie. 

Voor wie is de opleiding mediavormgever geschikt?  

Je hebt een fascinatie voor beeld. Stilstaand en bewegend. Je zult veel met de computer werken, maar natuurlijk ook met mensen. Je kunt goed luisteren en je inleven (in de klant). Creatief als je bent, kom je tot een heldere boodschap. Jij geeft niet snel op, je bent ondernemend, neemt zelf initiatieven en presteert onder tijdsdruk. Want deadline = deadline. 

FAQ

Om te starten op de opleiding Mediavormgever moet je tenminste een vmbo-kader diploma hebben behaald of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 hebben.

Zodra je je hebt aangemeld nodigen we je uit voor een intake. Informatie over hoe de intake verloopt vind je onder het kopje aanmelden/intake. 

Als je jonger bent dan 18 jaar, dan hoef je geen lesgeld te betalen. Je gaat lesgeld betalen als je 18 jaar of ouder bent. Op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kan je hierover meer informatie vinden. Het wettelijke lesgeld voor het mbo, studiejaar 2022-2023 is vastgesteld op € 1.216,-. 

Naast het lesgeld komen er nog kosten bij voor boeken en licenties. Deze kosten zijn voor het eerste jaar het hoogst, namelijk rond de € 312,00 euro. Voor fase 2 en 3 zijn de kosten rond de € 248,00 en voor fase 4 betaal je zo’n € 218,00. Daarnaast is een laptop vanaf fase 1 verplicht.

Uitgebreide informatie over de kosten, vind je onder het kopje aanmelden/kosten. 

Droom jij ervan te werken als grafisch vormgever?

Kies voor de mbo-opleiding mediavormgever op Cibap. Ervaar de beste vakschool van Nederland. Bezoek onze Open Dag op 5 november.

Mediavormgever mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

Mediavormgever

Beroepen

mediavormgever, grafisch vormgever, animator, contentmaker

Meer weten over de intake?
Kijk op deze pagina om meer te lezen over hoe het gaat nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding bij het Cibap.