Cibap » Iets creëren waar mensen blij van worden, dat is mijn drijfveer.

Iets creëren waar mensen blij van worden, dat is mijn drijfveer.

Wouter Wolfkamp studeerde in 2018 af als Mediavormgever. Deze ondernemende oud-student schreef zich tijdens zijn studie al in bij de Kamer van Koophandel en werkte aan verschillende opdrachten. Na het behalen van zijn diploma koos hij ervoor om hiermee verder te gaan en bouwde hij zijn eigen bedrijf steeds verder uit. Inmiddels is hij de oprichter van Studio Nortoir, waarin hij samen met andere ZZP’ers werkt aan creatieve opdrachten.

  • Oud-student Wouter Wolfkamp
  • Oprichter Studio Nortoir
  • Werkt als zzp'er, fotograaf, vormgever, dj
opleiding(en)

een echte ondernemer

Wouter z’n eerste opdrachten vond hij in de eventsector, hij ging mee met DJ’s als fotograaf. “Ik kwam op gave festivals zoals Tomorrowland en vloog onder andere naar Miami.” vertelt Wouter. “Ik vond het supertof om dit naast mijn studie te kunnen doen en toen ik klaar was koos ik ervoor om door te gaan met ondernemen. Samen met een vriend huurde ik eerst een kleine ruimte waar we ook een studio maakten, vanuit hier haalden we commerciële opdrachten binnen.” Inmiddels is Wouter verhuisd naar een ander pand, met meer ruimte en een grote professionele studio. Samen met verschillende ZZP’ers werken ze individueel maar ook als team vanuit hier onder de naam ‘Studio Nortoir’. Voor andere bedrijven creëren ze content, maken ze video’s, doen ze fotoshoots en maken ze allerlei andere media-uitingen.

 aan de slag voor zijn jeugdheld

“De opdracht die ik nog altijd het meest tof vond om aan te werken was een promo video die ik maakte voor een album van Delic, de oud-producer van Opgezwolle. Dit was nog tijdens mij studie. Ik was altijd al groot fan van Opgezwolle en toen werd ik benaderd door Delic. Hij had 8 nieuwe nummers gemaakt, met bij ieder nummer een schilderij en een hoofdstuk in een boek. Ik mocht de promo video gaan maken hiervoor, dit was natuurlijk een droom die uitkwam! Meer recenter werk van me waar ik trots op ben is de fotoshoot die ik mocht doen voor Bastian Benjamin, een producer waarmee ik een ‘movement’ serie maakte.”

dromen

Dat Wouter een echte ondernemer is met een creatief brein, dat is duidelijk. Maar wat zijn, zijn plannen voor de toekomst? “Afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om te komen waar ik nu sta. Ik doe nu van veel dingen een klein beetje; fotografie, muziek maken, ondernemen. Mijn hart ligt eigenlijk bij fotografie en muziek en hier besteed ik nu niet al mijn tijd aan. Ik ga het komende jaar kijken wat ik nu echt graag wil in de toekomst. Mijn werk als DJ zit in een lift, maar ik zou ook graag meer aan de slag willen als autonoom fotograaf. In 2023 ga ik bekijken waar ik me meer op ga richten.”

drang om iets te doen

Wouter had al van jongs af aan ‘de drang om iets te doen’. Maar wat? Dat moest hij nog ontdekken toen hij naar het voortgezet onderwijs ging. “Het schoolsysteem was niet gelijk iets waar ik mijn draai kon vinden. Van vwo stroomde ik af naar het vmbo en via een kleine omweg kwam ik terecht bij Cibap. Ook al liep ik hier ook wel eens tegen dingen aan, ik vond hier ook wel echt mijn plek en heb hier een fijne studietijd gehad. Ik kom nog regelmatig terug om een gastles te geven over ondernemen. Dit vind ik wel belangrijk om te doen. Je vormt mensen voor de toekomst, ik geef hen graag mee wat ik allemaal al heb geleerd op dat gebied.”