Cibap » Ik voelde me gelijk thuis tussen de havisten

Ik voelde me gelijk thuis tussen de havisten

Lani maakte de stap van het hbo naar het mbo. Ze volgde een interieur-opleiding op het hbo, maar was hier niet tevreden over de kwaliteit van het onderwijs. Na haar eerste jaar besloot ze daarom om voor een andere school te kiezen. Ze volgt nu de opleiding Ruimtelijk vormgever op Cibap.

  • Student Lani Wolf
opleiding(en)

Van hbo naar mbo

“Na het behalen van mijn havodiploma koos ik ervoor om naar het hbo te gaan. Ik schreef me in voor een interieur-opleiding, maar dit viel me erg tegen.” vertelt Lani. “Het ging bij mij niet om het theoretische onderwijs, want daar houd ik best wel van. Maar de kwaliteit van het onderwijs, daar was ik niet tevreden over. Daarom besloot ik na een jaar dat ik iets anders wilde.”

Daarom Cibap
Op het hbo zat Lani in de klas bij oud-Cibap studenten van de opleiding Ruimtelijk vormgever. “Ik hoorde veel over Cibap en werd daar enthousiast over. Mijn medestudenten hebben me er veel over verteld, waardoor ik vertrouwen kreeg in de school. Op het laatste moment meldde ik me nog aan en deed de intake in de zomer. Na de zomervakantie kon ik al starten op het mbo.”

Versneld door de opleiding

Lani startte in een havo-klas. Dit was voor haar heel prettig. “Ik merkte aan m’n klasgenoten dat we echt op hetzelfde denkniveau zaten en ik voelde me gelijk thuis. Dit was een hele fijne start. Inmiddels heb ik gekozen voor de opleiding Ruimtelijk vormgever en mag ik deze versneld gaan doen. Ik zit daarom nu al in het tweede jaar. Samen met een (havo)klasgenoot volg ik dit traject en dat is heel fijn. Zo kunnen we samen aan opdrachten werken en kon ik ook goed m’n draai in deze nieuwe klas vinden.”