Cibap » Hier kan ik met mijn handen én mijn hoofd werken

Hier kan ik met mijn handen én mijn hoofd werken

Menno Vis is 24 jaar en is in 2021 afgestudeerd als Ruimtelijk vormgever aan Cibap. Al tijdens zijn studie is hij als zzp’er begonnen in de decor- en evenementenbranche. Na Cibap heeft hij nog een jaar op Windesheim gezeten, alleen kwam hij toch tot de conclusie dat hij aan de slag wilde! Nu werkt hij bij Schokker Producties, een full-service standbouw-, print- en signbedrijf waar hij het erg naar zijn zin heeft.

  • Oud-student Menno Vis
  • Werkt bij Schokker Producties
  • Houdt zich bezig met standbouw, AutoCad, SketchUp
opleiding(en)

veel verschillende werkzaamheden

Door zijn brede kennis van het digitale stuk én de kennis van de uitvoering en opbouw is hij bij Schokker Producties heel breed inzetbaar. Menno pakt de standbouw op van A tot Z: van de voorstellen en ontwerpen in SketchUp tot het daadwerkelijk opbouwen. “In dit programma kun je 3D-ontwerpen maken van stands. Op die manier kan ik gelijk aan klanten laten zien hoe het eruit komt te zien. Ook werken we veel met het programma Autocad. In dit programma maak ik 2D-ontwerpen van de stands, waarin de afmetingen precies kloppen.”, zegt Menno.

Het werk bij Schokker Producties is heel divers en hierdoor leert Menno er veel. “Vaak zijn we bezig voor verschillende projecten. Het kan voorkomen dat ik de ene dag op kantoor ontwerpen voor een stand aan het maken ben en dat ik de volgende dag de stand vervoer en deze op locatie opbouw. Die locaties varieren van Den Bosch, Hardenberg, Utrecht of zelfs Frankrijk of Duitsland.”

de inhaker

Na zijn opleiding Ruimtelijk vormgever had Menno niet meteen verwacht in de standbouw te gaan werken. “Zelf zou ik gezegd hebben dat ik zou blijven hangen in de evenementenwereld. Maar eigenlijk sluit mijn tijd in de evenementenbranche heel goed aan op wat ik hier doe: standbouw.” Het meest trots is Menno op de zuilen die hij heeft gemaakt. “Dat had ik nog nooit gemaakt, dus dat was wel spannend. Het idee was om iets te maken wat eenvoudig is. Waar geen gedetailleerde bouwtekening bij hoeft te zitten, maar alleen afmetingen en hoeken. Zodat dit gemakkelijk te begrijpen is en de klant de stand later ook zelf kan (de)monteren. En daar was de inhaker. De combinatie van werken met mijn handen én hoofd vind ik heel leuk.” aldus Menno.

veel onmisbare kennis opgedaan

“Ik leer hier heel veel waar ik in de toekomst mee verder kan en we maken heel gave dingen! We doen hier mooie dingen waar we trots op zijn, gaaf om daaraan bij te mogen dragen.” Ook kijkt Menno tevreden terug op zijn tijd bij Cibap; hij heeft zich altijd fijn gevoeld binnen de school. “Ik heb er veel geleerd, maar vooral heb ik geleerd wat ik graag wilde leren. Mijn stage heb ik bij een meubelmaker gedaan en daardoor heb ik ook veel techniek- en materiaalkennis opgedaan. De dingen die ik bij Cibap of stages heb geleerd, kan ik goed gebruiken tijdens mijn werk bij Schokker Producties”.

gerelateerde opleiding(en)