Cibap » Creatief vakman; je bedenkt het, je maakt het 

Creatief vakman; je bedenkt het, je maakt het 

Je werkt graag met je handen. Je bent een echte maker. En wat je het liefst maakt zijn meubels. Ben je op zoek naar een opleiding meubelmaker, dan is onze creatief vakman opleiding echt iets voor jou.

Deze mbo-opleiding is vergelijkbaar met een meubelmaker opleiding, maar dan met de creatieve inslag en uitdagingen waar Cibap om bekend staat. Het gaat om meer dan het meubel. Het gaat ook om het idee achter het meubel. We dagen je uit om het beste uit jouw handen te laten komen. De opleiding duurt vier jaar en je wisselt theorie af met praktijkervaring.   

Kom meer te weten over de opleiding Creatief Vakman!

Creatief vakman - meer dan alleen een meubelmaker opleiding

Meubelmaker is een prachtig, ambachtelijk vak. Een meubelmaker opleiding kun je op verschillende plekken in Nederland volgen, maar nergens zo creatief en conceptueel als op het Cibap. Met de opleiding creatief vakman leer je functionaliteit combineren met design. Je gaat werken met de nieuwste technieken en leert alle vaardigheden aan die nodig zijn om een vakkundig meubelmaker te worden. Dat doe je door te experimenteren. Je vormt, voelt en kijkt. Houtbewerking is een belangrijk onderdeel van de opleiding, maar je leert werken met verschillende materialen. En ook hoe je deze materialen op een fraaie manier met elkaar kunt combineren.  

Daag je creatieve brein uit

De opleiding creatief vakman is vergelijkbaar met meubelmaker opleiding, maar dan met meer oog voor creativiteit en ruimte voor experiment. Binnen de opleiding kun je kiezen uit twee specialisaties; hout & design en fabrics & design. Beide specialisaties hebben met elkaar gemeen dat je leert ontwerpen. Je daagt je creatieve brein uit. Het begint met een idee in je hoofd. Dat idee maak je visueel. Daarna ga je met je handen aan de slag. Je schaaft bij en verfijnt en uiteindelijk lever je een functioneel en mooi eindontwerp. Binnen de specialisatie hout & design leer je de fijne kneepjes van het meubelmakersvak. 

“Met de opleiding creatief vakman zetten we in op jouw talent en droom om meubelmaker te worden”. 

Meubelmaker stoffig? Echt niet!

Het beroep van meubelmaker of een opleiding tot meubelmaker wordt door buitenstaanders nog wel eens als stoffig of saai gezien. Het tegendeel is natuurlijk waar. Je bent designer en dat kunnen niet veel mensen zeggen. Sterker nog; misschien is jouw prachtige ontwerp later nog eens op een beurs te bewonderen. En mensen worden blij van wat jij hebt gemaakt. Dus meubelmaker stoffig? No way! Met de opleiding creatief vakman ben jij die meubelmaker in opleiding die later mensen voorziet van de mooiste meubelstukken. Vanuit een winkel of zelfs helemaal op maat gemaakt.  

Op zoek naar een meubelmaker opleiding op mbo-niveau

Is het jouw droom om meubelmaker te worden? Om jouw creativiteit tot uiting te brengen in een bank, stoel of tafel? Onze opleiding creatief vakman is een mbo-opleiding die 4 jaar duurt. In het eerste jaar ligt de focus op jouw creatieve ontwikkeling en nog een aantal basisvoorwaarden. Na een halfjaar kies je jouw opleidingsrichting. In het tweede jaar kies je een specialisatie. Vanaf dit jaar ga je ook, tot het einde van je opleiding, elk jaar een half jaar op stage.  

Opleiding afgerond? Dit wordt jouw beroep als meubelmaker!

Als je klaar bent met de opleiding creatief vakman, dan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om door te studeren op een kunstacademie of een designopleiding volgen. Of je gaat aan de slag bij een ontwerpstudio of een meubelbouwbedrijf. En wie weet start jij wel je eigen onderneming.  

Bezoek onze demo doe sessies of schrijf je in voor onze online voorlichtingsavonden!