Cibap » Meer met m’n handen, minder met m’n hoofd

Meer met m’n handen, minder met m’n hoofd

Belana zit in het eerste jaar van de opleiding Creatief vakman, hout & design op Cibap. Ze koos ervoor om na het behalen van haar havodiploma naar het hbo te gaan. Toch merkte ze na drie jaar dat dit niet bij haar paste, daarom maakte ze de overstap naar het mbo. Inmiddels kan ze zeggen dat dit een goede keuze is geweest.

  • student Belana Vogelaar
opleiding(en)

 

Havodiploma

“Nadat ik m’n havodiploma haalde, maakte ik de (op dat moment) logische stap om naar het hbo te gaan.” vertelt Belana. “Na twee studies geprobeerd te hebben, kwam ik erachter dat het hbo niet bij mij past. Het was te theoretisch en afstandelijk voor mij. Ik was altijd al creatief bezig en ging daarom toch opzoek naar een studie die hier meer bij aansloot.”

De sfeer voelde meteen goed
Belana bezocht een informatieavond in juni, net voor de zomer. “De sfeer voelde meteen goed, ik merkte gelijk dat deze school bij mij paste. Die avond voelde ik me al meer gezien dan in drie jaar tijd op het hbo.” Na deze avond meldde ze zich gelijk aan bij Cibap. Ze besloot om creativiteit niet langer te zien als hobby, maar om hier echt iets mee te doen in de toekomst.

De switch van hbo naar mbo
“Ik kreeg wisselende reacties in mijn omgeving. De mensen die dicht bij me staan, snappen de keuze goed. Maar toch krijg ik ook vaak te horen ‘Wat zonde van je havodiploma’. Zo voelt het voor mij niet, het mbo past veel beter bij me.” aldus Belana.

Speciale havo-klas
Belana startte in een klas met alleen havisten, daarmee volgde ze het eerste brede halfjaar. “Dit was heel prettig, omdat ik in de klas zat met leeftijdgenoten. Ook hadden mijn klasgenoten net als ik allemaal dezelfde, bewuste keuze voor het mbo gemaakt. Dit zorgde gelijk voor herkenning. Na een halfjaar maakte ik de definitieve keuze voor de opleiding Creatief vakman en kwam toen in een andere klas. Dit was wel even wennen, maar uiteindelijk heb ik ook hier mijn draai gevonden.”