Cibap » creatief vakman – hout & design

creatief vakman – hout & design

Tijdens deze specialisatie leer je vaardigheden en technieken van hout bewerken, daarnaast ga je experimenteren om tot een concept te komen: wat kun jij met de vorm en functie van een product of meubel? Dat is spelen met de eigenschappen van materialen en technieken. Je gaat zelf aan de slag, maken, ervaren, nieuwe ideeën opdoen! Alles om te komen tot dat mooie ontwerp.

Wat leer ik?

Je gaat aan de slag met hout, kunststof, glas, noem maar op. Ook met nieuwe (duurzame) materialen en met een hele reeks (nieuwe) technieken. De 3D-printer en lasersnijmachine staan al klaar in ons ciblab. Pak dus je kans en doe onderzoek. Welke materialen zijn waarvoor geschikt? Welke technieken pas je wanneer toe? Wat wil je maken? Is dat mogelijk? Wees creatief en experimenteer.

Zo leer je hoe de vorm en functie van een product/meubel logisch kunnen samensmelten. Dat is wat je opdrachtgever wil: een mooi, maar ook gebruiksvriendelijk eindproduct! Ervaring met materialen en technieken is daarbij onmisbaar voor een creatief vakman. Ontdek het zelf in onze houtwerkplaats. En kom zo tot een conceptueel goed doordacht ontwerp. Natuurlijk ga je het ook zelf maken!

Naast deze vakvaardigheden verdiep je je in het ondernemerschap. Hoe communiceer je met je opdrachtgevers? Hoe haal je opdrachtgevers binnen? Maar ook: hoe houd je binnen je ontwerp rekening met je omgeving?

Benieuwd of creatief vakman – hout & design wat voor jou is? Kom naar onze open dag op zaterdag 16 maart.

MELD JE DIRECT AAN  EN ONTDEK JOUW TOEKOMST!

Wat heb ik nodig?

Je hebt technisch inzicht en werkt graag met je handen. Materialen wekken je nieuwsgierigheid. Wat is dit? Waarvan is het gemaakt? Wat kan het? Zo prikkel jij jezelf om een bepaalde richting in te gaan, op zoek naar nieuwe vormen. Je vindt onderzoek ook leuk, houdt van experimenteren en durft fouten te maken. Je gaat voor hét product.

Waar studeer ik door?

Ga naar de kunstacademie (Willem De Koning Academie, Design Academy, Minerva, Artez of de HKU) of volg een design- of lerarenopleiding.

Waar ga ik aan de slag?

Bij interieur- en meubelbouwbedrijven of een ontwerpstudio. Of start je eigen bedrijf.

Leer meubels ontwerpen en maken!

creatief vakman – hout & design mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

creatief vakman


Meer weten over de intake?

Kijk op deze pagina om meer te lezen over hoe het gaat nadat je je hebt aangemeld voor een opleiding op Cibap.

Deel deze opleiding: