Cibap » ik leer hier echt hoe het in de praktijk gaat

ik leer hier echt hoe het in de praktijk gaat

Alec Weisner volgt de opleiding Ruimtelijk Vormgever en zit in het derde jaar. Hij loopt stage bij het bedrijf Pop Up Pallets in Baarn, een onderneming dat circulaire en modulaire interieurprojecten ontwerpt, bouwt en verhuurd.

  • Student Alec Weisner
  • Stage Pop Up Pallets
opleiding(en)

realistische ontwerpen

“Via mijn studiecoach kreeg ik de tip om eens te gaan kijken bij Pop Up Pallets (PUP) als stageplek. Een interessant bedrijf en ook nog eens bij mij in de buurt, wat natuurlijk altijd fijn is voor de reistijd. PUP heeft echt een uniek concept, alles wat ze ontwerpen en maken, doen ze met pallets. De pallets worden hergebruikt en daardoor is het ook nog eens heel circulair. Omdat je heel modulair werkt en kun je snel nieuwe dingen kan maken. Dit sprak me gelijk aan!” vertelt Alec. “Ik leer hier hoe het echt in de praktijk gaat. Je moet nu realistische ontwerpen maken die voldoen aan de wensen van de klant. Dit vind ik het leukst aan mijn stage.”

productontwerp

“Bij de start van mijn stage mocht ik gelijk aan de slag met het ontwerpen van een prullenbak, met uiteraard Pallets als basis. Producten ontwikkelen vind ik altijd al leuk, dus deze opdracht sprak me wel aan. Ik ontwierp een prullenbak die vervolgens gebruikt kan worden door klanten op festivals en bij events. Mijn stagebegeleider vond het ontwerp zo goed, dat we hem echt hebben uitgevoerd en hij wordt nu opgenomen in de basiscollectie van PUP. Supertof dat het echt gebruik wordt!”

fijne samenwerking

Alec werkt tijdens zijn stage nauw samen met eigenaar Egbert. Samen vormen ze echt een duo. Alec mag al veel zelfstandig aan de slag. Hij maakt tekeningen van stands die ontworpen moeten worden en hij gaat soms ook mee naar de klus om daar te helpen met het opbouwen van het ontwerp. Ook heeft hij direct contact met opdrachtgevers. Naast dat ze druk zijn met ontwerpen en stands bouwen, is er ook tijd om samen na te denken over nieuwe concepten.