Cibap » mbo opleiding tekenen schilderen | Specialist schilder

mbo opleiding tekenen schilderen | Specialist schilder

Een mbo-opleiding tekenen schilderen waar jouw creativiteit uit zijn voegen mag barsten? Check! Bij Cibap staat jouw creativiteit altijd centraal. Met de opleiding Specialist schilder bieden we jou geen standaard mbo-opleiding tekenen schilder, maar zoveel meer.

Jouw hart ligt bij tekenen en schilderen. Bij het creëren van iets nieuws. Het begint met een idee, een grove schets, en het inkleuren met de juiste kleuren. En alles is in balans, of juist niet. Maar wel precies zoals het moet zijn. Jouw tekeningen en schilderingen maken je blij en je wilt er graag je beroep van maken.

Mbo opleiding tekenen schilderen in Zwolle

Van je hobby je beroep maken. Dat is wat jij wilt. En je zoekt een geschikte opleiding om dat voor elkaar te krijgen. Het liefst in de buurt van Zwolle. Een stad die bruist van de creativiteit. Cibap weet daar alles van! Ben je op zoek naar een mbo-opleiding tekenen en schilderen dan biedt Cibap jou de opleiding Specialist schilder aan. Een opleiding waarin je jouw creativiteit en kunstzinnigheid ten volste mag benutten.

Specialist Schilder

  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op verschillende verftechnieken en -vaardigheden

Opleiding waar oud en nieuw elkaar ontmoeten

Wat onze opleiding Specialist Schilder zo bijzonder maakt? De aandacht die wij besteden aan verschillende decoratieve schildertechnieken in combinatie met jouw creatieve inbreng. We leren je ambachtelijke schildertechnieken gebruiken. Je gaat tijdens de opleiding met de nieuwste gereedschappen en materialen werken en je leert alles over verf en waarom je een verfsoort of -techniek beter wel of juist niet kunt gebruiken. En van het restaureren van oude wandschilderingen tot het zelf ontwerpen en aanbrengen van nieuwe schilderingen. Een mbo-opleiding tekenen schilderen waar oud en nieuw elkaar ontmoeten dus!

Leren & experimenteren

Leren door te doen. Daar krijg je alle ruimte voor bij ons. Alleen én door in projectgroepen samen te werken met studenten van andere opleidingen. In het Beeldlab voer je jouw experimenten uit. Gedurende de opleiding kies je vakken die aansluiten bij jouw interesses. In het tweede, derde en vierde jaar van de opleiding Specialist schilder ga je een half jaar stagelopen bij een leerbedrijf. En je sluit je studie af met een afstudeeropdracht.

Lees meer over onze vakschool!

 

Jouw beroepenveld

Is nooit saai. Dat is één ding wat zeker is. Je zou het eerder bijzonder kunnen noemen. Want wie kan er nou zeggen dat ‘ie bezig is met het aanbrengen van een muurschildering in een gemeentekantoor of bij een bedrijf? Of meehelpt met de restauratie van een 18e-eeuws wandschilderwerk in een historisch pand? Jij! Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in het aanbrengen of restaureren van (wand)schilderingen. En natuurlijk behoort doorleren ook tot de mogelijkheden.