Cibap » “Ik mag de social media voor Wendy van Dijk verzorgen. Ontzettend gaaf.”

“Ik mag de social media voor Wendy van Dijk verzorgen. Ontzettend gaaf.”

Daniëlle van Braak zit in fase 4 van de opleiding Mediavormgever. Zij koos voor de specialisatie media communication. En dan zit je op de redactie van WENDY-magazine helemaal goed. Dit stageadres heeft ze zelf geregeld. “Als klein meisje vond ik het al leuk om tijdschriften te maken. En nu loop ik stage op de redactie van een echt magazine!”

  • Student Daniëlle van Braak
  • Stage Wendy Magazine
opleiding(en)

“Ik werk mee op de redactie van WENDY-magazine en WENDY-online. Met behulp van een content kalender plan ik iedere week wat we op social media en de website plaatsen en hoe we dat vormgeven”, vertelt Daniëlle. “Ook zijn er bijvoorbeeld de vaste onderdelen zoals ‘Behind the scene’ waar Wendy een fotoshoot heeft met een bekende Nederlander. Zo heb ik al heel wat BN-ers ontmoet zoals Geraldine Kemper, Sanne Hans (Miss Montreal), Kim Veenstra, Roue Verveer, Ruben van de Meer en William Rutten (fotograaf van het perfecte plaatje).”

“Wendy van Dijk is zelf iedere donderdag te vinden bij ons op de redactie. Dan wordt er gebrainstormd over wat er in het blad komt en hoe Wendy als merk kan worden versterkt.”

Fotoshoots met bekende Nederlanders
“Bij een fotoshoot assisteer ik de producer en mag ik filmpjes maken die op de social media kanalen van WENDY-online worden geplaatst. We zitten dan de hele dag op een locatie die past bij de BN-er die in het magazine komt. Het is keihard doorwerken om het interview en de fotoshoot in een dag af te krijgen. Apparatuur klaarzetten, zorgen dat alles er goed uitziet, filmen, maar ook thee halen voor Wendy. Dat zijn dingen die ik op zo’n dag doe. En op een doordeweekse avond zat ik zomaar te dineren met Geraldine Kemper en Wendy van Dijk!  Alsof ik een werknemer ben en geen stagiaire. Zo behandelen ze mij. Heel bijzonder!”

Tekst én beeld
Bij de specialisatie mediacommunicatie van de opleiding Mediavormgever op het Cibap richt je je op tekst én beeld. “Op mijn stage leerde ik op de redactie om persberichten te schrijven, nieuwsbrieven te maken en briefings te schrijven voor de videograaf en fotograaf over wat zij precies in beeld moeten brengen. En van freelance vormgevers en videograven leerde ik de beeldende en grafische kant van het vak. Zo maakte ik voor social media diverse posts voor Wendy-online, haar Instagram en heb ik een filmpje gemaakt over mijn stage.

 

“Het is mooi om te zien hoe Daniëlle is gegroeid in haar werk”, zegt Janneke de Haan, de stagebegeleider van Daniëlle bij Wendy Magazine. “In het begin had ze wel eens moeite het grote plaatje te zien en had ze nog begeleiding nodig. Nu kan ze al veel zelfstandig. Op de redactie wordt van je verwacht dat je een pro-actieve houding aanneemt. De drive er echt iets van te willen maken, is vaak belangrijker dan kennis. Maar met die drive zit het wel goed bij Daniëlle.”
“Je moet doorzetten als je iets wilt proberen. Ook al zegt een ander dat het niet gaat lukken”, vindt Daniëlle. “Als ik niet had doorgezet, dan had ik hier geen stage gelopen. En had ik niet op kamers gewoond in Amsterdam. Dan had ik dit hele avontuur gemist!”

Theorie en praktijk
Na haar stage gaat Daniëlle weer terug naar haar woonplaats Hardenberg. En ook dat is fijn. “Ik mis mijn familie en vrienden wel als ik ’s avonds op mijn kamer in Amsterdam zit.”

“Of mijn opleiding op het Cibap aansluit bij de praktijk? Ik vind van wel. Op school heb ik de theorie geleerd. In de praktijk zie ik dat het gaat zoals ik geleerd heb. En de pakketkennis komt heel goed van pas in mijn stage zoals Indesign en Photoshop.  Na het Cibap wil Daniëlle doorsturen op het Hbo. “Ik wil graag een studie doen waarbij ik mediavormgeving kan combineren met communicatie.” Maar zover is het nog niet. Eerst nog een jaar naar school.