Cibap » Ik heb altijd al iets met camera’s gehad

Ik heb altijd al iets met camera’s gehad

Veel van onze studenten gaan aan de slag in deze sector. In loondienst bij een bedrijf, maar ook als zelfstandig ondernemer oud-studente Lizanne Coumou studeerde in 2016 af als Mediavormgever op het Cibap. Nu heeft ze haar eigen onderneming in video en fotografie: Storytime Media.  

  • Oud-student Lizanne Coumou
  • Eigenaar Storytime Media
opleiding(en)

“Ik heb altijd al iets met camera’s gehad. Video trok mij enorm aan. Toen ik een jaar of 12 was, begon ik met filmen en kocht ik mijn eerste videocamera. Ik filmde alles wat los en vast zat, mijn omgeving werd er gek van”, vertelt Lizanne. “Na het vmbo koos ik voor de opleiding Mediavormgever op het Cibap”. Bij deze opleiding draait het om storytelling: je leert hoe je met beelden het verhaal van je klant vertelt. “Ik specialiseerde mij richting motion design, bewegend beeld”.

“In het examenjaar heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel omdat ik al opdrachten kreeg waar ik voor betaald werd. Na het Cibap koos ik ervoor om voor mijzelf door te gaan. Ik woonde nog thuis, dus ik kon er vol voor gaan. In het begin verdien je namelijk nog niet zoveel. Ik had mooi de tijd om te groeien en te leren en opdrachten binnen te halen”.

Trouwfilms en bedrijfsfilms

Lizanne is fotograaf en videograaf. “Mijn focus ligt bij het maken van fotoshoots en trouwfilms op bruiloften. Een trouwdag is heel persoonlijk. Je komt heel dicht bij mensen op een waardevol moment in hun leven. Daarnaast maak ik films voor bedrijven. Dit contact verloopt heel anders. Dan gaat het echt om de boodschap die de klant met de film wil overdragen. Beide supertof om te doen.”

je moet jezelf wel een schop onder je kont kunnen geven

Een schop onder je kont

“Een eigen bedrijf geeft veel vrijheid. Daar geniet ik enorm van, vertelt Lizanne enthousiast. Je kunt je eigen tijd inplannen, zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt en je verdient vaak meer dan in loondienst. Maar je moet jezelf wel een schop onder de kont kunnen geven. Je hebt geen baas die zegt wat je moet doen. Soms heb je te maken met een vervelende klant, soms heb je een paar maanden minder werk. Dan is het makkelijker om in loondienst te zijn. Bedenk van tevoren waar je aan begint en geef niet op!”

 

Tip van Lizanne als je op dit moment een opleiding moet kiezen:

“Ik vond het zelf superlastig! Maar luister naar jezelf en kijk vooral niet wat je klasgenoten doen. Onderzoek wat je zelf leuk vindt om te doen en waar je interesses liggen. Zo was ik zelf als kind al bezig met een videocamera. Daar lag mijn interesse. Daar heb ik uiteindelijk een opleiding bij gezocht.”