Cibap » Een product én promotievideo voor Studio Snorhaar

Een product én promotievideo voor Studio Snorhaar

Ontwerp twee producten die aansluiten bij de ideologie van Studio Snorhaar; dat is de opdracht die Jelle kreeg. Hij deed onderzoek naar de klant van Studio Snorhaar. Dit is een designstudio voor katten en honden. Vanuit deze onderzoeken maakte hij twee eindproducten: een fysiek product en een promotievideo voor Studio Snorhaar.

  • student Jelle
opleiding(en)
Start
Start

Start

De boodschap
De boodschap

De boodschap

Allereerst stelde Jelle zichzelf de vraag: wat wil ik overbrengen aan de klant van Studio Snorhaar met het producten die ik maak?

Inspelen op gevoel
Inspelen op gevoel

Inspelen op gevoel

Het antwoord dat hij kreeg op zijn vraag was: speel in op gevoel. Vanuit deze emotie bouwde Jelle zijn producten, voornamelijk de video, op. Het gaat om de verbinding tussen mens en dier, letterlijk en figuurlijk. Het letterlijke is het product, waarbij Jelle een riem ontwierp. Het figuurlijke is de promotievideo, waarbij het gelijkstellen van mens en dier belangrijk is.

Proces
Proces

Proces

Het maken van de riem bestond uit het zoeken van leer, snijden, ontwerpen tekenen en vervolgens uitbesteden aan iemand die het kon naaien. Toen de riem af was, kon Jelle verder gaan met de promotievideo. Hij ging opzoek naar locaties waar hij kon filmen, hij maakte een shotlist en zocht contact met mensen die mee wilden werken aan de video.

Aan de slag
Aan de slag

Aan de slag

Het opnemen van de video duurde ongeveer een halve dag. Jelle ging naar verschillende locaties in de stad om te filmen. De video mocht maximaal 45 seconden duren. Tijdens het editen kwam hij erachter dat hij te veel shots had. Dit was uiteindelijk niet erg, want zo kon hij de shots met het meeste effect eruit kiezen.

Eindresultaat
Eindresultaat

Eindresultaat

Het eindresultaat bestaat uit twee producten: de riem en de promotievideo. Jelle is genomineerd voor het best ontworpen product voor Studio Snorhaar en hij kwam door de selectie heen. Hij mocht naar Studio Snorhaar toe om een kijkje te nemen in de ruimte waar hij onderzoek heeft gedaan. Ook ontmoette hij de eigenaar.