Cibap » Creativiteit helpt je verder in tijden van Corona

Creativiteit helpt je verder in tijden van Corona

Rémon Westendorp loopt stage bij SQOOP Online Marketing in Enschede. Een creatief bureau gericht op concept, webdesign en social media. Toen hij 5 weken stage liep, brak de coronacrisis uit. “Vanaf het moment dat premier Rutte in een persconferentie aangaf dat men zoveel mogelijk thuis moest blijven, besloot het bedrijf om thuis te gaan werken, vertelt Rémon. En dat doe ik nu alweer 6 weken.”

  • Student Rémon Westendorp
  • Stage SQOOP online marketing
opleiding(en)

geen verschil

Eigenlijk is er voor het werk geen verschil. Rémon kan gewoon zijn werk doen, maar dan vanaf de keukentafel in het huis bij zijn ouders in Buurse, een dorpje onder de rook van Haaksbergen. “Via Whatsapp heb ik contact met het team. SQOOP is een klein bureau met 2 eigenaren. Zij zijn online marketeer en beiden mijn stagebegeleiders. En er is nog een stagiaire van een andere school. We werken veel samen. Dat gaat heel goed.”

creativiteit helpt je verder

Rémon maakt onder andere zogenaamde inhakers voor bedrijven. Dat zijn social media posts over speciale gebeurtenissen. Bijvoorbeeld voor Mark’s Broodjes. Een broodjeszaak gevestigd in een tankstation in Enschede. Tijdens de crisis bezorgen zij nu ook aan huis. Ondernemers denken na hoe ze hun producten ook in deze tijd aan de man kunnen brengen. “En wij denken graag mee met de ondernemers.” Creativiteit helpt je verder, zeker in tijden van Corona. Voor Pure Power maakte Rémon een inhaker over bloembommetjes om klanten op te fleuren in deze moeilijke tijd. Ook ontwierp hij zelf het etiket op het zakje van de bloembommetjes.

Ook voor een basisschool maakte hij een mooie illustratie voor social media over het weer beginnen van de school na een lange tijd van online onderwijs.

nadelen

Zijn er dan echt geen nadelen aan thuiswerken?

“Ik vind het wel jammer dat ik mijn stagebegeleiders niet veel zie, zegt Rémon. Het contact is anders. We missen wel de interactie met elkaar. Op kantoor ben je meer bij dingen betrokken omdat je meer meekrijgt. Maar gelukkig kan mijn stage verder gewoon doorgaan en kan ik goed mijn opdrachten uitvoeren. Ik doe de opleiding versnelt: fase 2 en fase 3 doe ik in 1 keer. Dat had anders niet gekund.”