Cibap » Cibap studenten presenteren restauratieschilderingen van OLV-basiliek

Cibap studenten presenteren restauratieschilderingen van OLV-basiliek

Van de indrukwekkende schilderingen achter het Jozef- en Maria-altaar in de Onze Lieve Vrouwebasiliek hebben Cibap-studenten van het excellentieprogramma Restauratieschilder sjablonen gemaakt. Zij presenteerden onlangs hun werk aan de leden van de locatieraad, de basiliekwachters en docenten.  • opdrachtgever Onze Lieve Vrouwebasiliek
opleiding(en)

Een prachtige leerzame ervaring waar studenten te maken kregen met vele technieken zoals het overbrengen van de schilderingen op voorbewerkt papier, het uitsnijden van ornamenten en het handmatig mengen van verf. Door middel van de sjabloontechniek brachten de studenten de verf over op papier. In het Historisch Centrum Overijssel bestudeerden de studenten de archiefstukken van de laatste restauratie aan de schilderingen van de Basiliek.

 

“Het is erg belangrijk om cultuur historisch erfgoed door te geven aan een nieuwe generatie vakmensen”

Marcel Logtenberg  van de OLV Basiliek verleent graag medewerking aan dit project. “Het is erg belangrijk om cultuur historisch erfgoed door te geven aan een nieuwe generatie vakmensen” geeft hij aan. Over een aantal jaren wordt de binnenzijde van OLV Basiliek gerestaureerd en kunnen de sjablonen samen met de opgedane kennis worden gebruikt bij de restauratie van de schilderingen.

Het Cibap wil talentvolle studenten alle kansen geven zich meesterlijk te ontwikkelen. Bij dit nieuwe programma verdiepen excellente Cibap-studenten van het excellentieprogramma Restauratieschilder zich in het vakmanschap dat leidt tot de titel Meester Restauratieschilder.