Cibap » een stageplek waar je blij van wordt

een stageplek waar je blij van wordt

Lars Lobbert is tweedejaars student en volgt de opleiding Mediavormgever, met als specialisatie interaction graphic design. Lars loopt stage bij SQOOP online marketing in Enschede. Een creatief bureau gericht op concept, webdesign en social media. 

  • Student Lars Lobbert
  • Stage SQOOP online marketing
opleiding(en)

afwisselende taken

Bij SQOOP bedenkt en ontwerpt Lars onder andere social media posts voor klanten van SQOOP. Als de klant ze goedkeurt dan plant hij ze ook in op de social media kanalen van klanten. Daarnaast werkt hij aan andere ontwerpopdrachten voor klanten, zoals een logo, visitekaartje of flyers. “Samen met een andere stagiaire heb ik gewerkt aan twee kaartspellen voor in een behandelpakket van een dyslexie specialist. Dit was echt een superleuk project om te doen!”  

sociale vaardigheden

Niet alleen zijn ontwerpskills leert Lars verbeteren tijdens zijn stage, ook werkt hij aan zijn sociale vaardigheden op de werkvloer. “Ik leer om feedback terug te krijgen en te verwerken, maar ook om het op elkaar te geven en het te beargumenteren waarom ik iets vind of een bepaalde keuze heb gemaakt. Ook krijg ik van mijn stagebegeleiders de ruimte om mijn eigen leerdoelen te stellen en zij denken dan mee in de opdrachten die ze mij geven.”  

kennismaken met WordPress

Als leerdoel stelde Lars ook om kennis te maken met het programma WordPress, een programma om websites mee te maken. “Je werkt dan ook veel in Illustrator, Photoshop en InDesign dus hier leer je ook sneller en beter in werken. Ik krijg veel ruimte om mezelf te oriënteren, door ook online op zoek te gaan naar hoe dingen werken en tutorials te volgen. Kortom een leuke en leerzame stageplek waar je blij van wordt!”