Cibap » jezelf uitdagen binnen het vakgebied

jezelf uitdagen binnen het vakgebied

“Van mijn stagebegeleider heb ik geleerd dat energie halen uit het gene dat je doet erg belangrijk is. Dit bereik je door elke dag met passie je werk te onderzoeken, te experimenteren, te handelen en door te zetten. Jezelf uitdagen binnen het vakgebied dat je leuk vindt en doen wat goed voelt, beschouw ik als geluk.”

  • student Maud Venema
  • stagebedrijf Van den Berg Art en Ornament

Het zijn de woorden van Maud Venema. Maud zit in fase 3 van de opleiding Creatief vakman en loopt stage bij Van den Berg Art en Ornament. Een bedrijf dat prachtige kunstwerken maakt zoals grote beelden voor openbare ruimtes, grafornamenten, fonteinen en op het gebied van wonen maken zij eigenlijk alles wat in en om huis denkbaar is.

“Hij geniet elke dag omdat hij kan doen waar hij goed in is en waar hij van houdt. Dat is vrijheid. Dat inspireert mij”

passie voor het werk

De passie voor het werk ziet Maud terug bij haar stagebegeleider Wessel de Ruijter. “Hij geniet elke dag omdat hij kan doen waar hij goed in is en waar hij van houdt. Dat is vrijheid. Dat inspireert mij”, vertelt Maud. Op dit moment werkt ze aan een koperen uil. Het wordt een grafornament voor op het graf van iemand die recent is overleden. Ook werkt ze aan een groot ontwerp voor een grote stad in Nederland met als thema ”verbinding”. Hier ging drie maanden onderzoek aan vooraf, bedrijfsbezoeken, vele telefoontjes en veel schetsen. En onlangs werkte ze mee aan de kunstroute in Meppel. De opdrachten zijn dus heel divers.

creativiteit verder ontwikkelen

Op de middelbare school had Maud veel ideeën in haar hoofd en was ze al bezig met tekenen en ontwerpen. Docenten op het Cibap helpen je om jouw creativiteit verder te ontwikkelen. Bij de opleiding Creatief vakman leer je producten te ontwerpen en te maken met behulp van verschillende technieken en materialen.

Na het Cibap wil Maud graag naar de Kunstacademie of de Designacademie. Het liefst zou ze kunst willen combineren met design. “Een diepere betekenis geven aan het concept achter bijvoorbeeld een stoel of een ander meubel. Dat vind ik interessant.”