Cibap » nieuwe inzichten in ontwerpen

nieuwe inzichten in ontwerpen

Mediavormgever student Bram Nijmeijer zit in fase 3 en liep de afgelopen maanden stage bij het bedrijf Brndz® in Rijssen. Brndz® is een full-service bureau voor ontwerp, zowel online als offline. Van grafische producten als een logo, brochure, visitekaartje, tot nieuwe media als een responsive website, online nieuwsbrieven of campagnes.

  • student Bram Nijmeijer
  • stagebedrijf Brndz®

steeds grotere opdrachten

Bram werkte aan verschillende opdrachten tijdens zijn stage. Het begon met kleinere opdrachten, zoals het ontwerpen van een logo voor een opdrachtgever. Naarmate hij langer stage liep kreeg hij steeds grotere opdrachten. Hij heeft zich ook voor het bedrijf Prefastuc beziggehouden met het digitaliseren van kleurcodes. ‘Best een lastige klus, maar wel erg leuk! Aan de hand van monsters van gekleurde wanden, moest ik de kleur omzetten naar een digitale kleurcode. Het leuke eraan was dat de kleuren vervolgens zijn gebruikt in een interactief menu in de website. Het leerzame was dat ik handiger ben geworden met maskers en kleuren veranderen in Photoshop en het omzetten van monsters naar kleurcodes.’ aldus Bram.

Bram kreeg door samen te werken met de ontwerper Luke Quint (oud-student van het Cibap) van Brndz® nieuwe inzichten in ontwerpen. Hij leerde meer werken met rasters in Photoshop. Ook leerde hij werken met een tekentablet; ‘Dit leek me eerst heel lastig, maar uiteindelijk kan ik nu beter ontwerpen met een tekentablet dan met een muis. Dit werkt veel sneller en effectiever.’