Cibap » Films maken is mijn passie. Ik ben er 24/7 mee bezig

Films maken is mijn passie. Ik ben er 24/7 mee bezig

Seth Esenkbrink is derdejaars student en volgt de opleiding Filmmaker. Seth loopt stage bij MRK Film in Zwolle. Een bedrijf dat betekenisvolle video’s maakt voor opdrachtgevers. “Films maken is mijn passie. Ik ben er 24/7 mee bezig. Ik maak van mijn hobby mijn beroep”.

  • Student Seth Esenkbrink
  • Stage MRK Film
opleiding(en)

een verhaal vertellen

Bij zijn stagebedrijf leert Seth hoe het is om in opdracht van een klant een bedrijfsfilm, instructievideo of commercial te maken. Samen met de klant wordt besproken welk verhaal hij wil vertellen. Hier gaan diverse gesprekken aan vooraf. Seth gaat regelmatig mee op locatie om te helpen bij het filmen. “Ik vind het mooi om met beelden en met geluid een film te maken dat een verhaal vertelt. Hier komt veel creativiteit bij kijken.”

waardering van de klant geeft voldoening

Het klantencontact is belangrijk volgens Seth. “Je moet wel durven bellen en durven afstappen op mensen. Dat leer ik hier. Zo heb ik een bedrijfsfilmpje gemaakt voor Strukton Bouw & Onderhoud. Als de klant zijn waardering uitspreekt en het filmpje wordt ook nog eens 10.000 keer bekeken op facebook, dan geeft dat voldoening.”

aan de slag in Milaan

Seth mocht zelfs mee naar een opdracht in het buitenland. Hij ging een week naar Italië, Milaan. Ze maakten hier een film over een Italiaans schoenenmerk. Op de bijgaande foto’s zie je Seth aan het werk.

gemotiveerde stagiaire

Mark van de Pol, de stagebegeleider van Seth, windt er geen doekjes om: “ik werk alleen met gemotiveerde stagiaires. Ik wil geen stagiaires die stage komen lopen omdat het moet. Ze moeten zelf echt willen. Seth viel op door de documentaire die hij heeft gemaakt over zijn overgrootvader, een verzetstrijder uit de Tweede wereldoorlog. Die is echt goed. Hij liet zien dat hij een verhaal te vertellen had. Dat is het belangrijkste bij het maken van een film.”

gerelateerde opleiding(en)