Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » mediavormgever » internationale bachelor visual communication

internationale bachelor visual communication

BA (Hons)

Wil je meer uitdaging tijdens je opleiding en kun je meer? Dan is het mogelijk om naast je niveau 4 opleiding ruimtelijk vormgever, mediavormgever of international creative business developer, te kiezen voor de Bachelor Visual Communication (level 6) die je op het Cibap kunt volgen. Dit is een verdieping van je opleiding.

Internationale bachelor
De Bachelor volg je tijdens je niveau 4 opleiding, hij is Engelstalig en bestaat uit 2 delen. Tijdens fase 3 start je in de Bridging Module, dit is een voorbereiding op de Bachelor. Sluit je deze module voldoende af, dan word je toegelaten tot de Bachelor fase. De Bachelor volg je in fase 4 op Cibap van november tot einde schooljaar. Je studietijd kun je volledig besteden aan het behalen van de Bachelor.

Hoe werkt het?
Vanaf fase 2 kun je hiervoor kiezen, omdat je in fase 3 een internationale stage gaat doen die onderdeel uitmaakt van het programma. In het tweede halfjaar van fase 3, krijg je 1 dag in de week extra lessen om je voor te bereiden op de Bachelor en je Engels op niveau te brengen. In fase 4 zal je grotendeels aan de slag gaan met de Bachelor.

Wanneer ben je geschikt?

  • Je kunt wel wat meer uitdaging gebruiken tijdens je niveau 4 opleiding.
  • Je bent goed in Engels: spreken en schrijven.
  • Je verdiept je graag in o.a. design, trens en geschiedenis van het creatieve vakgebied.
  • Je bent bereid in fase 3 extra lessen naast je opleiding te volgen (mogelijk in de avonduren)
  • Je bent bereid in fase 3 voor je stage naar het buitenland te gaan.


Welk diploma haal je?

Je behaalt naast het mbo niveau 4 diploma, je BA Visual Communication in samenwerking met de University of Northampton (UK).

Heb je al een Havo diploma? Of je wilt switchen vanaf het hbo?
Dan is het mogelijk nog interessanter voor je om deze route te volgen omdat je via een versnelde route een diploma in een opleiding voor toegepaste vormgeving behaald en binnen dezelfde periode een internationaal diploma Bachelor Visual Communication (level 6)

Deel dit via je sociale netwerk.