mediavormgever

mbo-opleiding | niveau 4

Aan de slag met websites, brochures, film, animatie, commercials, dat lijkt jou leuk! Ook wel Mediavormgeving, dat is waar de opleiding Mediavormgever om draaitJij denk namelijk in beelden. Bijna altijd. Vormgeving spreekt jou aan en je vindt het leuk om anderen te helpen om een boodschap over te brengenDan is de opleiding in mediavormgever echt iets voor jou! 

Wat leer je tijdens de opleiding mediavormgever?
Tijdens je opleiding mediavormgever leer je hoe je communiceert met beelden of hoe je deze gaat inzetten. Hoe komt de boodschap van je opdrachtgever het beste naar voren? Welke beelden gebruik je? In welke vorm? Storytelling ook wel, daar draait het om! 
Je gaat reclamecampagnes (met bijvoorbeeld brochures en flyers) maken, websites vormgeven, huisstijlen creëren, commercials bedenken en ook films, animaties, games en apps uitwerken. Jij ontwerpt én voert het uit. 

Je leert tijdens de opleiding mediavormgever werken met de programma’s Adobe After Effects, Adobe Illustrator, Adobe Animator, Cinema 4D, Unity en ook HTML5 en CSS.  

Wat voor type ben jij? Wat doe je graag en waar ben je goed in?
Je hebt een fascinatie voor beeld. Stilstaand en bewegend. Je zal veel met de computer werken, maar natuurlijk ook met mensen. Je kunt goed luisteren en je inleven (in de klant). Creatief als je bent, kom je tot een heldere boodschap. Jij geeft niet snel op, je bent ondernemend, neemt zelf initiatieven en presteert onder tijdsdruk. Want deadline = deadline.

Welk diploma haal je?
Mediavormgever (mbo 4)

Waar ga je aan de slag?
Als mediavormgever ben je breed inzetbaar, je kunt aan de slag gaan bij reclamebureaus, mediabedrijven, ontwerpbureaus, webdesignbureaus, communicatieafdelingen, week- en dagbladen of als zzp’er.

Waar studeer je door?
Heb je je diploma Mediavormgever op zak? Dan kun je bijvoorbeeld doorstuderen aan een kunstacademie, filmacademie, hbo Communicatie of ICT-technologie. 

Veel gestelde vragen

Fase 1: kennismaken met creatief onderwijs
Creativiteit is de basis voor alle opleidingen. In fase 1 besteden we veel aandacht aan je creatieve ontwikkeling. Naast creativiteit stellen wij nog een aantal kerncompetenties centraal: ondernemendheid, omgevingsbewustzijn, vakmanschap en communicatie. Omdat deze vaardigheden voor al onze opleidingen gelden, start je op het Cibap met het basisjaar, waarin alle eerstejaars studenten dezelfde lessen volgen. Na een halfjaar kies je welke opleiding je wilt gaan volgen.  

Fase 2/3: samenwerken in de praktijk
In fase 2 en 3 ga je in beide jaren een half jaar op stage en volg je een half jaar school. Op school volg je lessen en werk je aan projecten. Dit doe je in met medestudenten uit fase 2 en 3. Iedere 10 weken werk je aan een opdracht voor echte opdrachtgever. Zo maak je tijdens deze fases echt kennis met de praktijk.  

Fase 4: afstudeerstage en proeve 
In het laatste jaar ga je wederom een half jaar op stage en je gaat op school aan de slag via Cibap in Company. In een team met studenten van alle opleidingsrichtingen, ga je samen aan de slag met opdrachten van echte opdrachtgevers. Daarnaast maak je je proeve op school of in de praktijk bij je stagebedrijf. 

mediavormgever mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

Mediavormgever

Beroepen

mediavormgever, grafisch vormgever, animator, contentmaker
gerelateerd

Deel deze opleiding: