Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » international creative business developer

international creative business developer

mbo-opleiding | niveau 4

Een opleiding waar je aan de slag gaat als vormgever, maar ook je bezighoudt met onderzoek. Bij deze tweetalige opleiding ga je aan de slag als creatief ontwerper, maar onderzoek je ook kansen en mogelijkheden in de markt. Werken in een internationale omgeving, dat spreekt jou aan! Want tijdens deze opleiding zijn de voertalen Nederlands én Engels. 

Wat leer je tijdens de opleiding International Creative Business Developer? 
Je wordt opgeleid als een creatieve ontwerper die graag aan de slag gaat met een vraagstuk van een opdrachtgever waar een creatieve oplossing voor gezocht wordt. Je doet hiervoor onderzoek en werkt dit uit tot een advies. Vervolgens ga je aan de slag met ruimtelijke ontwerpen in combinatie met media-uitingen. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met een interieurontwerp voor een nieuw te openen restaurant, waar je denkt aan het hele totaalconcept, van de inrichting tot aan de menukaart en de website. Je werkt dan samen in een team waar jij verschillende vormgevers aanstuurt.

Tijdens de opleiding International Creatieve Business Developer (ICBD) krijg je lessen op het gebied van marketing, onderzoek doen, projectmanagement, ruimtelijk vormgeven en creatieve technieken.

Wat voor type ben jij? Wat doe je graag en waar ben je goed in? 
Jij bent nieuwsgierig en onderzoekend. Je hebt gevoel voor vormgeving, ondernemen en techniek. Een internationaal werkterrein spreekt jou aan en je Engelse vaardigheden zijn voldoende om tweetalige lessen te kunnen volgen. Je kunt goed zefstandig werken en in een team durf jij de leiding te nemen.
 
Welk diploma haal je?
International Creative Business Developer (mbo 4)

Waar ga je aan de slag? 
Je kunt gaan werken op een marketing-, communicatie- of design afdeling van diverse organisaties of bij een ontwerpstudio. Als breed inzetbare vormgever heb je veel mogelijkheden en door je internationale ervaringen en hoog niveau Engels kun je goed aan de slag bij internationaal georiënteerde bedrijven of in het buitenland.

Waar studeer je door? 
Je kunt bij verschillende hbo-opleidingen verder studeren. Veel van onze studenten studeren verder op het gebied van vormgeving of marketing en communicatie. Dit kan bijvoorbeeld bij de Design Academy, HKU of ArteZ.

Veel gestelde vragen

Ben je jonger dan 18 jaar, dan hoef je geen lesgeld te betalen. Je gaat lesgeld betalen als je 18 jaar of ouder bent. Op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) kan je hierover meer informatie vinden. Het wettelijke lesgeld voor het mbo, studiejaar 2020-2021 is vastgesteld op € 1.202,-.

Naast het lesgeld komen er nog kosten bij voor boeken en licenties. Deze kosten zijn voor het eerstejaar rond de € 502,00 euro. Voor fase 2 en 3 zijn de kosten hoger namelijk rond de € 628,00 en voor fase 4 betaal je zo’n € 218,00. Daarnaast is een laptop vanaf fase 1 verplicht.

Voor de opleiding International Creative Business Developer zijn de kosten  hoger dan onze andere niveau 4 opleidingen, door het camebridge Engels (examen) dat je volgt, eventuele extra boeken en (verplichte) internationale excursies. Uitgebreide informatie over de kosten en de basisuitrusting, vind je onder het kopje aanmelden/kosten.

international creative business developer mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

International Creative Business Developer
gerelateerd

Deel deze opleiding: