Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » international creative business developer

international creative business developer

mbo-opleiding | niveau 4

Jij wilt bijdragen aan een succesvol totaalconcept voor de brand strategy van een (internationale) klant. Daarvoor onderzoek en analyseer je niet alleen de concrete vraagstelling, maar kijk je breder. Bij het opstellen van het concept maak je gebruik van de meest geschikte technologieën (ruimtelijk ontwerp in combinatie met mediaontwerp). Jij vindt het leuk om contacten te onderhouden met klanten en collega’s en om het project aan te sturen. Tussentijds signaleer je relevante ontwikkelingen en adviseer je klanten en collega’s hierover.

Wat leer je?
Als international creative business developer leer je kansen te zien en te creëren, een concept te ontwikkelen en om een project- en marketingplan op te stellen voor de realisatie van je concept. Je leert om interculturele contacten te leggen en deze te onderhouden. Je maakt daarbij gebruik van internationale samenwerkingsverbanden. Hierbij til jij je Engelse spreek- en schrijfvaardigheid naar een hoger niveau (minimaal B2).

Typisch Cibap
Onze Ontwerpfabriek is jouw werkplaats. Hier creëer je concepten voor echte klanten. Vaak ook in samenwerking met studenten van andere opleidingen. Vakdocenten bieden je de ruimte om je creativiteit te ontwikkelen en trainen je om je vaardigheden te vergroten.

Naast de lessen organiseert het Cibap excursies en reizen in binnen- en buitenland om je taalvaardigheid te vergroten en je kennis te laten maken met andere culturen. Ook zul je gaan samenwerken met studenten van buitenlandse scholen en internationaal georiënteerde bedrijven. Het is zelfs mogelijk om je stage in het buitenland te lopen.

Wat heb je nodig?
Je kunt goed luisteren (naar je opdrachtgever) en je inleven (in zijn vraag). Creatief als je bent, kom je tot een heldere boodschap. Jij geeft niet snel op, je bent ondernemend, neemt zelf initiatieven en presteert onder tijdsdruk. Want deadline is deadline.

Welk diploma haal je?
Na een succesvolle afronding van deze opleiding behaal je:

  • Het diploma Mediavormgever of Ruimtelijk vormgever (niveau 4)
  • Het internationaal erkende certificaat Cambridge Engels FCE
  • Certificaten voor de modules van hbo Media Design*

* Succesvolle afronding van modules binnen het programma hbo Media Design van LOI Hogeschool geven recht op certificaten voor deze modules. Na afronding van deze modules is de Associate degree Media Design (niveau 5) van LOI Hogeschool de logische vervolgopleiding. Deze opleiding sluit naadloos aan op de opleiding tot international creative business developer. 

Iedere module uit het programma hbo Media Design dat met succes is afgerond, geeft recht op een certificaat. Met een behaald certificaat kun je vrijstelling aanvragen voor de inhoudelijk overeenkomende module binnen de Associate degree Media Design. De verantwoordelijke examencommissie van LOI Hogeschool besluit hierover. Voor dit programma gaat het in totaal om 60 studiepunten (EC). Houd er wel rekening mee dat afronding van het programma hbo Media Design niet automatisch recht geeft op toelating tot de Associate degree. Je dient voor toelating tot de Associate degree te voldoen aan de vooropleidingseisen en eventuele aanvullende eisen die hiervoor gelden.

Waar studeer je door?
Als je voldoet aan alle eisen kun je gelijk doorstuderen in het tweede jaar van de Associate degree Media Design van LOI Hogeschool en zo in één jaar je Associate degree getuigschrift behalen.

Waar ga je aan de slag?
Je gaat aan de slag bij multidisciplinaire (internationale) bedrijven die zich bezig houden met de vormgeving van visuele identiteit en totaalconcepten.

international creative business developer mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

International Creative Business Developer
gerelateerd

Deel deze opleiding: