ruimtelijk vormgever

mbo-opleiding | niveau 4

Ruimte is het uitgangspunt. Wat voorheen lucht was, definieer jij tot een aantrekkelijke en bruikbare ruimte. Jij geeft het vorm, richt het in en weet met jouw styling sfeer te creëren. Zo spreek jij een doelgroep aan, trek je aandacht voor een event of verleid je klanten tot een winkelaankoop. De ruimte is van jou.

Wat leer je?
Jij mag creatief helemaal los gaan. Door direct met materialen te experimenteren en te schetsen, dan ontwerpend met Adobe en Sketchup op de pc en uiteindelijk werkend met je handen. Ga het werkatelier in en ga timmeren, zagen, gipsen, boren, frezen, schilderen en lijmen. Maar ook 3D-printen of renderen met de computer. Doe alles wat nodig is, om een ruimte naar je hand te zetten. Hoe je dat doet en waar je op moet letten, leer je op het Cibap. Vooral ook door het zelf te doen. Werk met materialen, kleuren en licht. Ervaar wat het doet. Wat je in je hoofd kunt bedenken, kunnen je handen maken. Enthousiaste instructeurs in de werkplaats en docenten helpen je daarbij.

Tijdens de opleiding Ruimtelijk Vormgever leiden we je breed op. Wel kun je later in de opleiding accenten leggen in:

Typisch Cibap
Op het Cibap leer je vanuit een concept te denken. Dat is de basis, van waaruit je elke opdracht uitwerkt. Dat doe je door alles te onderzoeken, te experimenteren, verbanden te leggen en te analyseren. Moeilijk? Valt mee. Wij gaan je trainen. Als vakdocent, maar ook door je de kans te bieden met andere creatieve vakmensen samen te werken.

Laat je inspireren door de mediavormgever of de creatief vakman. Ontwerp voorwerpen met de creatieve vakmensen van meubel- en productontwerp. Zo ontwikkel jij een breed denkkader en vooruitziende blik. Zonder de artistieke kant uit het oog te verliezen! Het kenmerkt de echte Cibap’er.

Wat heb je nodig?
De ideale combinatie van eigenschappen voor de ruimtelijk vormgever is creativiteit, ruimtelijk inzicht en gevoel voor techniek. Bezit jij ook nog overtuigingskracht, organisatietalent, doorzettingsvermogen en teamspirit, dan lijkt dit vak je op het lijf te zijn geschreven. Het is namelijk zeker dat je veel zult samenwerken. Met mensen uit alle geledingen. 3D doe je niet alleen.

Welk diploma haal je?
Ruimtelijk vormgever (MBO4 – 4 jaar, versnellen kan)

Waar studeer je door?
Op het hbo: Kunstacademie, Ruimtelijk Design, Communicatie, Instore & Retail, Fashion & Branding, Bouwkunde/Architectuur, Product Design of bijvoorbeeld Landscape Design.

Waar ga je aan de slag?
Vind een baan als 3D-ontwerper van producten, winkelinrichting, interieurs, decor- of eventontwerper. Er is ontzettend veel mogelijk met jouw brede kijk op ruimte en je skills op het gebied van techniek, materiaal, kleur en licht.

ruimtelijk vormgever mbo niveau 4 4 jaar

Diploma

Ruimtelijk Vormgever

Beroepen

interieurstylist, eventontwerper, decorontwerper, visual merchandiser, productontwerper
gerelateerd

Deel deze opleiding: