Cibap » studenten pimpen gebouw van daklozenopvang De Herberg

studenten pimpen gebouw van daklozenopvang De Herberg

Eten, een douche en een dak boven het hoofd. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar dat geldt niet voor iedereen. Wie door omstandigheden tijdelijk even géén dak boven zijn hoofd heeft en nergens anders terecht kan, is welkom in De Herberg in Zwolle. Dat is de eerste zin die je leest als je de website bekijkt van De Herberg. Het zegt alles over wat deze plek is. Fase 2 studenten van het domein Ontwerp & Productie maakten onlangs kennis met De Herberg die naast het Cibap staat. Ze pimpten het gebouw en gingen op creatieve wijze aan de slag met de huisregels.

Zo voorzagen studenten van de opleiding Visueel deSigner de deuren van de kamers van kunstzinnige stickers gebaseerd op de ontwerpen van ontwerper Karel Martens. Ook de palen in de binnentuin werden hiermee gepimpt.

De studenten van de opleiding Grafisch Ontwerper maakten prachtige ontwerpen voor schilderijen op de kamers en in de tuin.

Een creatieve animatie en een toffe film over het hanteren van de huisregels maakten het geheel compleet. De studenten van de opleiding Filmmaker en fotograaf acteerden zelf in de film, verzorgden het camerawerk, het monteren en het editten. Een prachtige samenwerkingsopdracht.

“Fantastisch om samen te werken met jonge ontwerpers in opleiding”
Maartje van de Bles, vakinhoudelijk teamondersteuner van de Herberg is onder de indruk van het resultaat: “In korte tijd is er zoveel moois gemaakt dat past bij de Herberg en aansluit bij de sfeer. Het is fantastisch om samen met jonge ontwerpers in opleiding te werken aan echte opdrachten”.

Studenten zijn nu bewuster van wat hier gebeurt
“In het kader van het vak Omgevingsbewustzijn is dit een prachtig project om dat juist bij een organisatie als de Herberg uit te voeren”, vertelt docent Marjolein van Vilsteren. Studenten hadden geen idee wat daar gebeurt. Nu zijn ze hier bewuster van én ze hebben hun steentje bij kunnen dragen aan een beter leefklimaat binnen de Herberg.”

Deel dit via je sociale netwerk.