Cibap » vakschool voor verbeelding » creatieve opleidingen » ruimtelijk vormgever » ruimtelijk vormgever – project & interior design

ruimtelijk vormgever – project & interior design

Bij de specialisatie project & interior design ligt de ruimte die je gaat vormgeven voor een groot deel vast: een huis, horecabedrijf, winkelpand of (zorg)instelling. Jij creëert binnen deze ruimte de gewenste stijl. Dat vraagt creativiteit, maar ook gevoel voor techniek, constructie, trends en stijlen. Je werkt zowel in 2D als 3D.

Wat leer je?
Eerst moet je precies weten wat de vraag van je opdrachtgever is. Wat is zijn Programma van Eisen? Oftewel: wat is de behoefte van je klant? Dat is dus luisteren, doorvragen en de eerste ideeën opperen. Belangrijk is dat je je echt verplaatst in de ander. Pas dan komt de vervolgstap: de vertaalslag maken naar de juiste inrichting.

Tijdens je opleiding ga je technische en presentatietekeningen maken, het materiaal-en lichtplan uitwerken én, indien nodig, ook zelf de constructie(s) uitwerken. Overal moet je aan denken: vorm, materiaal, kleur en constructie. Vanzelfsprekend speelt duurzaamheid hierin ook een belangrijke rol. Het totaalbeeld moet kloppen. Dat leer je vooral door het te doen. Op het Cibap krijg je die ruimte.

Wat heb je nodig?
Je bent creatief maar ook praktisch ingesteld. Duidelijke stappenplannen leiden tot heldere concepten die overal in jouw werk terug te vinden zijn. Je weet andere mensen mee te krijgen in je ideeën. Tegelijkertijd sta je open voor nieuwe inzichten, materialen en technieken. Samenwerken is belangrijk. Als team lever je het beste resultaat.

Waar studeer je door?
Je kunt naar de Design Academy (Eindhoven) of andere hbo-opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan Bouwkunde, Museologie, de Kunstacademie of een opleiding tot docent beeldende vakken.

Waar ga je aan de slag?
Bij interieuradviesbureaus en interieurwinkels of als decorateur, digitaal ontwerper of stylist.

Deel deze opleiding: