Cibap » vakschool voor vormgeving » creatieve opleidingen » mediavormgever » media vormgever – media communication

media vormgever – media communication

Alles draait om communicatie. 
Ben jij creatief met beeld en taal en ben je goed in het bedenken van mooie campagnes? Werk je tegelijkertijd graag deze ideeën uit in heldere communicatieplannen voor je klanten? Dan is Media Communication jouw specialisatie.

Wat leer je?

Eerst werk je een mediaconcept uit. Waar andere Cibappers dan meteen in beeld gaan denken, richt jij je op tekst én beeld. Je verzamelt alle informatie. Dit doe je dan wel met het medium in je achterhoofd: een brochure, flyer, magazine, website of film. Je maakt infographics en filmpjes en je bedenkt slogans en campagnes. Ook de mogelijkheden van vlogs en blogs komen voorbij.

Bij het leveren van die input, verlies jij nooit het complete plaatje uit het oog. Jij slaagt erin het verhaal van je opdrachtgever inhoudelijk sterk in een opvallende vormgeving neer te zetten.

Wat heb je nodig?

Je hebt een brede interesse in je omgeving. Je bent nieuwsgierig en wil altijd meer weten. Je weet een goed (beeldend) verhaal neer te zetten voor een klant. Je weet waar je (online) moet zijn. Of beter: waar je opdrachtgever moet zijn. Jij weet precies welk medium het meest geschikt is om een bepaalde boodschap effectief over te brengen.

Waar studeer je door?

Hbo Communicatie (Marketing en PR), hbo Communication & Multimediadesign of International Communication.

Waar ga je aan de slag?
Bij een communicatiebureau, reclamebureau, mediabedrijf, (web)designbureau of communicatieafdeling.

Deel deze opleiding: