Cibap » grafisch vormgever opleidingen  

grafisch vormgever opleidingen  

Ben je creatief en denk je altijd in beelden en kleur. Wil je het liefst zelf mooie dingen bedenken en ontwerpen? Dan is een opleiding tot grafisch vormgever echt wat voor jou! 

Met jouw grafische ontwerpen zorg je ervoor dat de boodschap overkomt en reclame opvalt. Of het nu gaat om interactieve concepten, zoals een website of commercial óf het ontwerpen van een huisstijl die je doorvoert in verschillende offlinemiddelenJij bent die creatieve grafisch ontwerper die het voor elkaar bokst.

Zie jij het al helemaal voor je om je eigen ontwerpen terug te zien? Bijvoorbeeld bij een website die door vele mensen bezocht wordt? Oautobelettering en gevelreclame op straat, waar dagelijks duizenden mensen langs lopen? 

Grafische vormgever opleiding

Na afloop van een opleiding grafische vormgeving ontwerp je complete huisstijlen en zul je jouw ontwerpen nog lang terugzien. Droom je van een beroep als grafisch ontwerper? Volg één van onze creatieve opleidingen en ga aan de slag als grafisch vormgever.

Grafisch vormgever op de beste creatieve vakschool 

Cibap is dé creatieve mbovakschool. Onze opleidingen tot grafisch vormgever staan hoog aangeschreven en we zijn zelfs al verschillende keren uitgeroepen tot beste creatieve vakschool.  Denk je aan een opleiding tot grafisch vormgever? Op het Cibap kies je niet alleen voor de beste creatieve mboschool, je hebt keuze uit meerdere opleidingen op het gebied van grafisch vormgeven  

mbo opleiding sign
 Mediamaker Signmaker
Mediavormgever
  • mbo 3 niveau opleiding
  • driejarige opleiding
  • focus op grafisch ontwerpen / DTP
  • mbo niveau 3 opleiding
  • driejarige opleiding
  • focus op belettering
  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op allround vormgever

Mediamaker – waar alles draait om grafisch ontwerpen

Bij deze grafische opleiding ligt de focus op het maken van uiteenlopende ontwerpen op de computer. Dit noemen we ook wel dtp-werkzaamheden. Het draait hierbij om het overbrengen van een duidelijke boodschap in een herkenbare (huis)stijl. Mediamaker is een driejarige niveau 3 opleiding. Als grafisch vormgever in opleiding start je met een algemeen eerste halfjaar waarin we aandacht besteden aan een aantal kerncompetenties. Na een halfjaar kies je de specifieke opleiding die je gaat volgen. In het tweede en derde jaar wissel je een half jaar school af met een half jaar stage, zodat je ook veel ervaring in de praktijk opdoet.

Diploma op zak? Dan kun je aan de slag als vormgever bij een marketingbureau, ontwerpbureau of tijdschrift. Je kunt er ook voor kiezen om versneld de niveau 4 opleiding mediavormgever te volgen.

Lees meer over de grafisch vormgever opleiding Mediamaker

Signmaker – visuele communicatie met oog voor detail

De opleiding signmaker is een grafische opleiding die zich richt op verschillende sign-toepassingen. Je kunt hierbij denken aan de belettering van gebouwen en ramen, maar ook aan het ontwerpen van bewegwijzering, vlaggen en reclameborden. Je houdt in je ontwerp rekening met verschillende factoren en natuurlijk de wensen van de klant. Het eindresultaat is een uiting die in het oog springt op een pand, raam, auto of billboard. De opleiding Signmaker is een niveau 3 opleiding die je in 3 jaar afrondt. Net als bij de opleiding Mediamaker volg je eerst hier een algemeen jaar. In het tweede en derde jaar wissel je school en stage met elkaar af.

Opleiding afgerond? Start als allround Signmaker bij een reclamebureau of een gespecialiseerd signingbureau. Liever nog even doorstuderen? Dan kun je ervoor kiezen om de opleiding mediavormgever of ruimtelijk vormgever versneld te volgen.

Lees meer over de grafisch vormgever opleiding Signmaker

Mediavormgever – denken in beelden met  een heldere boodschap 

Denk je aan een grafisch vormgever opleiding? Dan denk je misschien meteen een Mediavormgever. In overleg met de opdrachtgever zorg jij ervoor dat de boodschap consistent in beeld wordt gebracht in alle uitingen; online en offline. Met jouw creatieve brein kom je tot de meest aansprekende oplossingen.  De grafische opleiding Mediavormgever is een vierjarige niveau 4 opleiding.  

Klaar met je opleiding?  Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag bij webdesignbureaus, reclamebureaus of als zzp’er. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om door te studeren.  

Lees meer over de grafisch vormgever opleiding Mediavormgever 

Jouw toekomstige beroep als grafisch ontwerper

Wanneer je jouw opleiding tot grafisch vormgever helemaal hebt afgerond ga je aan de slag bij een bedrijf, of misschien start je wel je eigen onderneming. Je collega’s zullen dagelijks gebruik maken van jouw talent als grafisch vormgever. Als je voor een creatief bureau gaat werken, dan is de kans groot dat je met verschillende opdrachtgevers te maken hebt. De werkzaamheden zijn uiteenlopend en soms uitdagend. Je komt met eigen ideeën en denkt in oplossingen. Je hebt veel contact met opdrachtgevers. Jij brengt in beeld wat gevraagd wordt.