Cibap » FUNDATIEfusions op Cibap met werk van Paul Citroen

FUNDATIEfusions op Cibap met werk van Paul Citroen

Het Cibap is een van de locaties van FUNDATIEfusions. Onder deze noemer organiseert Museum de Fundatie compacte presentaties van hoog niveau op openbare plekken. Van 29 januari tot 25 april zijn op het Cibap schilderijen en foto’s te zien van de bekende kunstenaar Paul Citroen. Studenten van het Cibap laten zich inspireren door het werk van deze bekende kunstenaar tijdens educatieve activiteiten die worden gekoppeld aan de expositie.

De specialiteit van Paul Citroen, in zowel zijn schilderijen als foto’s, is het portret. Hij portretteert gewone mensen, die hij toevallig kende of op straat tegenkwam, collega’s en leerlingen, maar ook familieleden. Voor Citroen is een portret maken een manier om tot mensen door te dringen. Hij benadert de mens “als psychisch wezen” en wil de persoon die schuilgaat áchter het portret laten zien.

De FUNDATIEfusions op het Cibap is voor iedereen toegankelijk op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur. En tijdens de Cibap Open Dagen op vrijdag 1 februari van 16.00 – 20.30 uur en op zaterdag 2 februari van 10.00 – 14.00 uur.

 

Deel dit via je sociale netwerk.