Cibap » Cibap aan zee, No Way!

Cibap aan zee, No Way!

Vrijdag 27 september, was een grote klimaatstaking in Den Haag . Als Cibap deden we hier ook aan mee, niet in Den Haag maar gewoon bij ons zelf voor de deur!

Waarom doen we mee?
Eind september stond het klimaat volop op de agenda. Afgelopen maandag 23 september was de VN-klimaattop in New York en en daardoor waren er deze week ook diverse Global Climate Strikes die als een golf door de wereld trokken. Het Cibap onderschrijft deze zorg voor de klimaatverandering en heeft met het ondertekenen van de charter Sutainable Development Goals samen met de Zwolse8 ook aangegeven zich actief in te zullen zetten voor duurzaamheid.

Wat gaan we doen?
We supporten de golf van klimaatstakingen onder het motto: VN Top: Cibap aan Zee, NO way! We deden dit vrijdag 27 september met een groep van enkele honderden studenten buiten aan de Zwartewaterallee. Met elkaar maakten we een wave; een letterlijke golf van protest. Deze wave werd gefilmd door CibapTV. De filmploeg nam voorafgaand in het gebouw ook enkele shots van klassen en collega’s die letterlijk stil staan bij de klimaatstaking. De video is rond het middaguur online verspreid. We ondersteunden er de wereldwijde acties mee en willen ermee onderstrepen dat creatieve denkers nodig zijn om de transitie naar een duurzame economie te realiseren.

 

Deel dit via je sociale netwerk.