Cibap » media opleiding mbo

media opleiding mbo

Je houdt ervan om van niets iets moois te maken. Een idee uit te werken in beeld. Bewegend of stilstaand. Met een explosie van kleuren of ingetogen zwart-wit. Minimalistisch of met organische vormen, omdat het past bij het idee. Jouw creativiteit ten volste benutten? Dan past een media opleiding bij jou.

Een media opleiding op het mbo is een opleiding waar je veel verschillende kanten mee op kunt. Je kunt ontdekken wat je écht leuk vindt als het aankomt op vormgeving en alles wat daarmee te maken heeft. Je leert bijvoorbeeld verschillende technieken met elkaar te combineren. Alles om de boodschap zo duidelijk mogelijk te maken.

Van idee naar eindproduct

Beeld, typografie, kleuren en stijl, zijn allemaal onderwerpen die aan bod komen tijdens de media opleiding. Jij zorgt ervoor dat ze als puzzelstukjes bij elkaar passen. Dat het een logisch geheel wordt om te zien of te ervaren. En alles begint met een idee. Jij bent de artiest die het idee omzet naar een toffe flyer voor een festival, een opvallend spandoek voor een beurs, een animatie of website. Jij zorgt ervoor dat het eindproduct indruk maakt!

Bekijk ons opleidingsaanbod!

Media opleiding met toekomstperspectief

Een media opleiding kun je op verschillende mbo-scholen in Nederland volgen. Een goede media opleiding geeft je de ruimte om je eigen creativiteit te ontwikkelen, maar leert je ook planmatig denken en bereidt je goed voor op het werkveld. De afronding van een media opleiding is een belangrijke stap om jouw droom als professioneel mediamaker of mediavormgever waar te maken.

Media en design mbo? Cibap natuurlijk!

Cibap daagt je uit om de beste versie van jezelf te worden. De hele opleiding door. Wij durven wel te zeggen dat wij dé media en design mbo zijn voor creatieve studenten. Met ons opleidingsaanbod, gedreven docenten, ruimte voor experimenten en met veel vrijheid. Gaandeweg ontdek jij wat jij het leukst vindt, waar je het meest blij van wordt. Die ervaringen neem je mee, straks als je klaar bent.

 Mediamaker   Mediavormgever
  • mbo niveau 3 opleiding
  • driejarige opleiding
  • focus op grafisch ontwerpen / DTP
  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op allround vormgever

Lees meer over de media opleiding Mediamaker

Welke media opleiding kun je volgen?

Op Cibap bieden we verschillende creatieve mbo-opleidingen aan, die 3 of 4 jaar duren. Een opleiding media die je bij ons kunt volgen is bijvoorbeeld de opleiding mediamaker. Een driejarige opleiding op mbo-niveau 3, waar de focus ligt op het grafisch ontwerpen van verschillende uitingen.

Je kunt ook kiezen voor de opleiding mediavormgever. Deze niveau 4 opleiding duurt vier jaar en tijdens deze opleiding leer je verschillende soorten media maken en ontwerpen. Je gebruikt hiervoor uiteenlopende teken en ontwerptechnieken.

Welke media opleiding je ook kiest; het draait om jouw ontwikkeling en het tot uiting brengen van jouw creatieve talent. Je krijgt natuurlijk theorielessen, maar gaat ook veel aan de slag met praktijkvakken en je voert projecten uit voor externe opdrachtgevers. Daarnaast ga je een praktijkstage lopen om te ervaren hoe het er in ‘het echt’ aan toe gaat.

Lees meer over de media opleiding Mediavormgever 

Afgeronde media opleiding en dan?

Met het afronden van je diploma ben je klaar om de skills die je geleerd hebt tijdens je opleiding media in de praktijk te brengen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij een reclamebureau, (online) marketingbureau of bij een grote organisatie met een eigen afdeling vormgeving. Of je kunt ervoor kiezen om zelfstandig aan de slag te gaan. Je kunt je dan laten inhuren als zzp’er bij bedrijven of zelf opdrachten aannemen. En er is ook nog een derde optie; doorstuderen. Er zijn verschillende media opleidingen die je aansluitend op de opleiding mediamaker of mediavormgever kunt volgen.

Cibap staat voor je klaar!

Het draait om jou bij Cibap. Om jouw creatieve talent. Wij willen je, met de media opleiding die je kiest, klaarstomen voor jouw toekomst. Je helpen je droom waar te maken. We dagen je uit met creatieve opdrachten en laten je ervaren hoe het is om zelfstandig te werken aan opdrachten. Jouw creativiteit ten volste benutten, en dit tot uiting te laten komen in jouw ontwerpen.

Lees meer over onze vakschool!