Cibap » Samenwerken en cocreëren op inspiratiedag ICT en Creatieve Industrie

Samenwerken en cocreëren op inspiratiedag ICT en Creatieve Industrie

Cibap, Deltion en Landstede ontvingen 21 maart gezamenlijk 500 mbo docenten uit het hele land voor de inspiratiedag ICT en Creatieve Industrie.

Samenwerken en cocreëren
Overall thema van de dag was Samenwerken en cocreëren. Onderwijs in relatie tot en verweven met de beroepspraktijk. Een groot aantal bestpractices en cocreaties uit de Zwolse praktijk kwamen in een keynote en workshop programma aan bod. Concreet, direct toepasbaar en bijdragend aan de kwaliteit van het onderwijs en de talentontwikkeling van studenten. De dag startte op het Deltion College waar de plenaire keynote werd verzorgd door Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie.

Communicatie, Media en Design
Voor het workshop en lezingen programma splitste de dag zich vervolgens op in drie clusters. Op het Cibap konden docenten terecht voor het thema Communicatie, Media en Design. Zo had Erik Kessels van communicatiebureau KesselsKramer een inspirerende lezing over “Meesterlijke missers, maak van falen je handsmerk” en sprak trendexpert Zuzanna Skalska over Trends in communicatie, media en design. Tijdens de lezing Cibap Pro werden de deelnemers meegenomen in de dynamiek van het onderwijsmodel Cibap Pro dat staat voor Praktijk Realistisch Onderwijs. Tijdens de workshop “Beoordelen zonder cijfers” werd je meegenomen op de zoektocht naar ontwikkelingsgericht begeleiden en beoordelen.

Bij het Deltion College konden docenten terecht voor de cluster ICT en bij Landstede voor Kunst en entertainment. De dag werd georganiseerd in samenwerking met de MBO academie.

Deel dit via je sociale netwerk.