Cibap » Mus in Papenstraat tijdens ABZ 2018

Mus in Papenstraat tijdens ABZ 2018

Tijdens de Architectuur Biënnale 2018 worden de stegen van Zwolle onder de aandacht gebracht. Onder het mom ‘Architectuur in het nauw’ gaan architecten aan de slag met de kruip-door-sluip-door-gangetjes en transformeren deze tot aandachtstrekkers in de stad.

Ook Cibap studenten ontfermden zich over een steeg. De Papenstraat is nu het domein van de opleiding Ontwerp en Ruimte. Zij werkten aan een grote, rode mus die boven de steeg in een vogelhuis zit. ‘De Mus’ heeft een achterliggende boodschap; mensen laten achteloos vuil en etenswaren achter in stegen en dieren, als de mus, weten van gekheid niet meer hoe allemaal weg te krijgen. Daarom verwijst ‘De Mus’ met een knipoog naar omgevingsbewustheid; houd je stad/steeg netjes, vuil in de afvalbak!
Het komende weekend is de mus samen met het 7 meter hoge vogelhuis de blikvanger van de Papenstraat.

Op vrijdag 6 juli is de officiële kick-off van de Architectuur Biënnale Zwolle 2018 bij Club Cele met verschillende sprekers. Van 5 tot en met 8 juli zijn alle werken te zien in de stegen van de binnenstad tijdens het festival Proto. Kijk voor meer informatie op de website van Stichting ZAP.

Deel dit via je sociale netwerk.