Cibap » Droom, durf, doe! Esmée volgde de Young Lady Business Academy

Droom, durf, doe! Esmée volgde de Young Lady Business Academy

AV/animatie-student Esmée van Loon grijpt elke kans om te groeien als ondernemer. Sinds februari 2017 heeft ze een eigen bedrijf; ze fotografeert en maakt video’s van onder andere bruiloften, evenementen en bedrijven. Toen haar moeder Esmée wees op de Young Lady Business Academy, twijfelde ze geen moment en meldde zich aan. Samen met andere jonge onderneemsters werd ze uitgenodigd om een 5-daagse stoomcursus te volgen bij ‘Zakenvrouw van het jaar 2017’ Elske Doets.

De academie heeft een mooi programma, vol met masterclasses, gesprekken met powervrouwen en natuurlijk werken aan je eigen business case.
De young ladies maakten kennis met onder andere Annemarie Jorritsma, Femke Haest en Ankie Broekers-Knol en kregen gedurende week veel tips en tricks voor hun bedrijf. Ook stond een bezoek aan de Eerste Kamer op de planning. Als verrassing had Elske Doets een ontmoeting met premier Mark Rutte geregeld. Esmée werd uitgekozen om haar pitch voor te dragen aan de premier. “Dit was een unieke ervaring, waar ik Elske erg dankbaar voor ben. Ze geeft je echt een podium.”

Tot slot bracht koningin Máxima een werkbezoek aan de academie. Ze woonde presentaties bij en schoof aan bij een rondetafelgesprek, waar gesproken werd over de barrières die de onderneemsters tijdens hun carrière kunnen tegenkomen en hoe ze hiermee om kunnen gaan.

Het belangrijkste van de cursus is zelf aan de slag te gaan met je droom voor je eigen onderneming. Esmée: “ik heb ontzettend veel geleerd. Ik ben nu nog zelfverzekerder over de keuzes die ik nog wil maken met mijn bedrijf.”

Heb/wil jij ook jouw eigen onderneming en deelnemen aan de Young Lady Business Academy? Kijk op de website voor meer informatie en aanmelden voor YLBA 4.0.

De Young Lady Business Academy is in 2017 opgericht door Elske Doets. Deze academie is speciaal voor meiden van 15 tot 24 jaar met een professionele droom om later een succesvolle onderneemster of zakenvrouw te worden. Tijdens de vijfdaagse cursus krijgen de deelneemsters masterclasses in leiderschap, marketing, neurowetenschap, ondernemerschap, lef training en netwerken. Ze gaan in gesprek met powervrouwen als Annemarie Jorritsma, Femke Haest en Ankie Broekers-Knol en er is ruimte om te werken aan hun business case. De cases worden aan het einde van de week gepresenteerd en de beste Young Lady mag mee op zakenreis.

 

 

Deel dit via je sociale netwerk.