Cibap » Cibap studenten werken mee aan de 4 en 5 mei audiotour ‘Oorverdovend’ in Zwolle

Cibap studenten werken mee aan de 4 en 5 mei audiotour ‘Oorverdovend’ in Zwolle

Persoonsbewijzen, voedselbonnen, krantenartikelen en pamfletten uit De Tweede Wereldoorlog. Cibapstudenten ontwierpen een groot aantal attributen voor de spannende audiotour ‘Oorverdovend’ die De Zwolse theaters op 4 en 5 mei organiseert in de Zwolse binnenstad tijdens Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien.

Met je oordopjes in, doorloop je letterlijk een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog in de Zwolse binnenstad. En je kruist routes met andere personages uit het spel. Je ervaart hierbij de dilemma’s en emoties van een verzetsstrijder, een Duitse soldaat of een onderduiker.

Bij het ontwerpen van de verschillende middelen leefden de studenten zich eerst in in de personages uit het spel. Ook maakten zij oranje armbanden voor het productieteam zoals de Nederlanders op Bevrijdingsdag in 1945 droegen. Op elke armband staat een origineel archiefnummer die net als alle andere middelen terug te vinden zijn in het Historisch Centrum Overijssel. Alle deelnemers ontvangen een flyer met een tijdlijn van je eigen personage en met archiefnummers uit het HCO. Ook deze flyer ontwierpen de studenten die zeer enthousiast zijn over de totstandkoming van het spel. “Een superleuke opdracht; creatief en leerzaam”.

Bekijk ook het filmpje over de audiotour, gemaakt door RTV Focus.

 

Deel dit via je sociale netwerk.