Cibap » Cibap-studenten presenteren nieuw plan D’ Olde Mesiene

Cibap-studenten presenteren nieuw plan D’ Olde Mesiene

Vier studenten van verschillende opleidingen binnen het Cibap hebben gewerkt aan een project voor het Stroomgemaal Mastenbroek. Stoomgemaal Mastenbroek (D’ Olde Mesiene) en het bezoekerscentrum kampt met lage bezoekersaantallen. Stichting Het Oude Stoomgemaal heeft de hulp ingeschakeld van Cibap-studenten met de opdracht om de bergloods een nieuwe, educatieve, functie te geven in de vorm van een museum.

Anaïs Meijer, Dave Haverkort, Menno Sluimers en Dionn Hoeijenbosch pakten het groter aan. Zo ontworpen zij totaalconcept voor het gemaal. Er kwam een nieuwe huisstijl voor het stoomgemaal en de omgeving werd aangepakt. In het gepresenteerde plan krijgt het stoomgemaal meer functies, zoals een waterspeeltuin, ontmoetingsplaats en beeldentuin. “Het moet één geheel worden”.

Drie jaar geleden hebben studenten van het Deltion de basis gelegd oor een uitkijktoren in de vorm van een molen en het aanleggen van een sluisje. De Cibap-studenten hebben dit meegenomen in hun concept en dit uitgewerkt tot een compleet plan. In de render wandel je door het idee. Het bestuur van de stichting is nu op zoek naar studenten die een planbegroting kunnen maken, om te onderzoeken of het idee te realiseren is.

 

Lees het artikel in De Stentor of op Genemuiden actueel.

Deel dit via je sociale netwerk.