Cibap » Cibap student overhandigt onderwijsministers zelf ontworpen lamp

Cibap student overhandigt onderwijsministers zelf ontworpen lamp

Namens het katholiek en christelijk onderwijs in Nederland overhandigde Verus-voorzitter Loes Ypma vanmorgen een welkomstcadeau aan onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob. Verus organiseert in de komende kabinetsperiode voor beide ministers een inspiratietour langs acht scholen. MBO-student Thomas Galenkamp van Cibap vakschool voor verbeelding in Zwolle overhandigde beide ministers een door hemzelf ontworpen bureaulamp.

Loes Ypma, voorzitter van Verus, over de inspiratietour:
‘Juist vandaag willen we de ministers vragen om regelmatig hun licht op te steken in het onderwijs, waar zoveel mensen zich met hart en ziel inzetten voor de pedagogisch-maatschappelijke opdracht van de school. Onderwijs is geen afrekenmachine maar een vindplek van hoop. Het nieuwe kabinet heeft gekozen voor het thema vertrouwen. Een thema dat het hart raakt van het katholiek en christelijk onderwijs. Daar past het vertrouwen van de onderwijsministers bij, in scholen, docenten, besturen en leerlingen. Daarom bieden wij de onderwijsministers een inspiratietour aan. Zodat scholen en bewindspersonen elkaar kunnen inspireren. Wij wensen de nieuwe onderwijsministers heel veel succes en wijsheid bij hun opdracht.’

Thomas Galenkamp, student Creatief Vakman aan het Cibap in Zwolle, is de maker van Iris. De lamp is geïnspireerd op het menselijk oog. Thomas over ‘Iris’:
‘Voor een bedrijf gespecialiseerd in kantoormeubilair, mocht ik een eyecatcher maken. Ik was vrij in materiaalkeuze en in vorm. Moderne techniek, 3D-print, heb ik gecombineerd met plexiglas en eikenhout. Wat mij betreft een mooie lamp van nu!’
Het Cibap verwelkomt beide ministers van harte middels het geschenk en de inspiratietour om zo inzicht te geven in de praktijk van een vakschool die opleidt voor de creatieve industrie.

De onderwijsministers reageerden enthousiast op de prachtige lampen en het creatieve vakmanschap. Ook gaan ze graag in op de uitnodiging voor de inspiratietour, te beginnen bij het Cibap.