Cibap » Cibap opent Playground: ruimte voor circulair en interdisciplinair ontwerp

Cibap opent Playground: ruimte voor circulair en interdisciplinair ontwerp

Op donderdag 25 april opende het Cibap een bijzonder pand: de Cibap Playground. Opgebouwd uit al eerder gebruikt en her te gebruiken materiaal. De Playground, gesitueerd tussen het hoofdgebouw en de Ontwerpfabriek, nodigt uit om op een duurzame manier ontwerpkrachten te bundelen. Circulair en over de grenzen van vakdisciplines krijgen studenten en professionals letterlijk de ruimte om nieuwe uitingsvormen en ontwerpen te creëren en te experimenteren met (afval)materialen.

De Cibap playground werd geopend door Monique Schuttenbeld, wethouder bij de gemeente Zwolle, Eddy van Hijum gedeputeerde bij de provincie Overijssel en Jeroen de Vries, curator en initiatiefnemer van Coal + Ice, een expositie over klimaatverandering. Hierna gaven studenten van verschillende opleidingen een protestmars gelieerd aan de Fashion Revolution week. Bewustwording rond het verduurzamen van de mode-industrie stond hierbij centraal.

Future Designer Days
De opening van de Playground maakte onderdeel uit van de Future Designer Days op het Cibap. Twee dagen die in het teken stonden van duurzaamheid en design. Studenten namen deel aan een uitgebreid programma van lezingen en workshops. In de Playground was eveneens een weergave te zien van het ‘Coal + Ice’ project, een expositie over klimaatverandering die vorig jaar september in San Francisco in première ging. Cibap onderzoekt de mogelijkheden ‘Coal + Ice’ naar Zwolle te halen.

Deel dit via je sociale netwerk.