Cibap » Cibap ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten

Cibap ontvangt kwaliteitskeurmerk voor internationaliseringsactiviteiten

Het Cibap heeft uit handen van Het Nationaal Agentschap Erasmus+ de VET Mobility Charter ontvangen. De Charter is een certificaat voor bewezen kwaliteit van internationaliseringsactiviteiten en opname ervan in het onderwijsprogramma. Jos Tomassen, coördinator internationalisering is blij met het keurmerk: “Het is een mooie beloning voor onze professionele visie, ons beleid en onze uitvoering op dit gebied. De ‘VET Mobility Charter’ stelt ons nog beter in staat internationale stages, uitwisselingen en andere activiteiten te realiseren.”

Beleid
Om voor de Charter in aanmerking te komen is structureel beleid op de school een noodzakelijke voorwaarde. Het Cibap blinkt uit op het gebied van mobiliteit van studenten en professionals, tweetalig onderwijs en ‘internationalisation at home’.

Europese doelstelling
Minimaal 6% van de mbo-afgestudeerden moet in 2020 hebben deelgenomen aan internationale mobiliteit voor stage of studie. Dat is de doelstelling die Europa heeft geformuleerd. Nederland heeft deze doelstelling inmiddels behaald. Door internationalisering worden studenten slimmer, creatiever en ondernemender. Ook draagt het bij aan het verwerven van de hedendaagse beroepscompetenties.

Erasmus+
Erasmus+ steunt meer van vier miljoen Europeanen (2014-2020) financieel om in het buitenland te studeren, te werken of vrijwilligerswerk te doen. Het opdoen van deze internationale kennis is van essentieel belang voor het creëren van werkgelegenheid en het verbeteren van Europa’s concurrentievermogen.

Deel dit via je sociale netwerk.