Cibap » Cibap Graduates Expo in de Zwolse binnenstad

Cibap Graduates Expo in de Zwolse binnenstad

Cibap Graduates 2020 liet dit jaar zo’n 50 afstudeerwerken zien, zowel off- als online. We zijn ontzettend blij dat het dit jaar is gelukt om wederom in de Zwolse binnenstad te exposeren. Deze expositie was te bekijken van 26 juni t/m 12 juli. In Museum De Fundatie, de Zwolse Papenstraat, onze stadslocatie Dwarz en de Grote Kerk was het werk van onze afstudeerders te bekijken. Daarnaast bieden we hen ook online een podium op graduates.cibap.nl

Museum de Fundatie
In Museum de Fundatie* kun je de geselecteerde werken van Pro You bekijken. Er is hier ruimte voor het experiment; met hun Pro You werk zochten studenten naar de randen van hun vakgebied, nog een keer flink out of the box.
Om zichzelf voor een plek op de Graduates 2020 expo te nomineren konden ze kiezen voor vier categorien:

  • Ambacht & verbeelding: Hierbij passen de studenten bestaande technieken tot in perfectie toe en is er een relatie tussen ambacht en nieuwe vormgeving.
  • Innovatie & verbeelding: Bij dit onderwerp experimenteert de student met nieuwe materialen en technieken en is er een relatie tussen bestaande vraagstukken en nieuwe oplossingen.
  • Maatschappij & verbeelding: Hier zal je zien dat de student een maatschappelijk onderwerp vanuit een breed referentiekader ter discussie stelt en een relatie legt tussen een contextrijke inhoud en passende beeldaspecten.
  • Autonomie & verbeelding: Bij dit onderwerp toont de student een authentieke presentatie waarin zelfreflectie centraal staat en er een relatie is tussen de persoonlijke ontwikkeling van de student en passende beeldaspecten.

* reserveer vooraf je bezoek op www.museumdefundatie.nl

Zwolse Papenstraat, Dwarz en de Grote Kerk
Daarnaast is in de Zwolse Papenstraat, onze stadslocatie Dwarz en de Grote Kerk is een flinke greep Bedrijfsproeve* werk te zien en tonen de studenten van de opleidingen Allround medewerker AV productie, Allround Signmaker, Allround DTP-er hun meesterstukken. Deze expositie kun je op ieder moment van de dag bezoeken, want het werk is te zien in de etalages van deze locaties. Het werk in de Grote Kerk is te bekijken t/m 5 juli, het werk in de etalages van de Papenstraat en bij Dwars is te bekijken t/m 12 juli.

* Bedrijfsproeve werk is eindexamenwerk dat door de student is gemaakt tijdens zijn/haar stage, onder leiding van het stagebedrijf.

PROTO Zwolle
Ook dit jaar maken de Cibap Graduates deel uit van PROTO; het jaarlijkse art & design event in de regio zwolle. Kijk voor meer info op protozwolle.nl

 

 

Deel dit via je sociale netwerk.