Cibap » Cibap op de DDW

Cibap op de DDW

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week (DDW) plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert dan werk en concepten van ruim 2500 ontwerpers aan meer dan 295.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Verspreid over zo’n honderd locaties door de hele stad, organiseert en faciliteert DDW onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten. De Dutch Design Week is dit jaar van 21 tot en met 29 oktober. Het Cibap is op meerdere manieren vertegenwoordigd.

Herfstgasten

Eerder dit jaar presenteerde No School, een initiatief van SintLucas en Cibap om onderwijs toekomstbestendig te maken, een live-uitzending ‘Lentegasten’ in het format van het bekende tv-programma ‘Zomergasten’. In navolging op deze uitzending zullen wij tijdens de Dutch Design Week komen met de tweede editie van dit jaar: Herfstgasten. Op dinsdagavond 24 oktober staat de uitzending gepland.

Tijdens Herfstgasten interviewt Marsha Simon haar twee gasten aan de hand van door hen gekozen fragmenten. Horst Streck en Irene Fortuyn schuiven bij Marsha aan. Om 19.00 uur begint de uitzending welke dit keer niet alleen live via YouTube te volgen is, maar ook live in het gebouw. Wil je erbij zijn? Meld je hier aan. 

HOW&WOW

Gedurende de Dutch Design Week presenteren Cibap en SintLucas zich gezamenlijk op HOW&WOW, een tentoonstelling van Crafts Council Nederland in het Veem gebouw. In De Nieuwe Werkplaats tonen studenten Creatief Vakman van beide opleidingen er de hele week lang hun werk en werkwijze.

Let’s create a movement together!

Op 22 oktober om 10.00 uur opent Coby Zandbergen het programma van Let’s create a movement together! Dit is een 9-daags programma, speciaal samengesteld door docenten uit China van het Suzhou Art & Design Technology Institue, dat door docenten van het Cibap en SintLucas wordt uitgevoerd.