filmmaker (AV)

mbo-opleiding | niveau 3

Jij houdt van de camera! Film en video daar ligt jouw interesse. Het lijkt jou leuk om mee te werken aan televisieproducties. Zo maak je bijvoorbeeld opnames tijdens evenementen, reportages voor (lokale) omroepen of doet de geluidsregistratie van een concert. Je kunt er bij zijn!

Wat leer ik?

Jij ondersteunt in alles wat bij filmen komt kijken. Je zet de apparatuur klaar, verricht camerawerk en bewerkt het materiaal. En je gaat fotograferen! Dankzij je creatieve talent én je technische inzicht, weet jij straks precies wat je nodig hebt voor een AV-productie. Hoe je filmt (of fotografeert) en hoe je bij de bewerking van het materiaal de wensen van de opdrachtgever vormgeeft. Kortom: binnen het team regel jij alle werkzaamheden op het gebied van licht, geluid en beeld. Je bent breed inzetbaar.

Typisch Cibap

In het eerste halfjaar van deze driejarige opleiding blijf je nog heel breed. Je leert onder meer werken met Photoshop, Illustrator en Indesign en maakt de basisprincipes van vormgeven eigen. Je volgt lessen in vormgeving op 2d en 3d vlak, maar ook in sign, AV (audiovisuele uitingen) en fotografie. Zo word je echt een allrounder op creatief gebied! Heel handig omdat als je aan het werk gaat, je ook vaak met andere creatieven samenwerkt.

Het betekent dat je studiekeuze op het Cibap nog niet helemaal vastligt als je start. Je ervaart in de praktijk wat je het leukst vindt en wat het beste bij je past en dan pas maak je echt de keuze!

Wat heb ik nodig?
Jij bent creatief en visueel ingesteld. Jij houdt van dingen regelen, kunt goed plannen en weet het overzicht te houden. Je bent collegiaal, flexibel en doelgericht. Een echte doener. Je werkt vaak in een team dus kunnen samenwerken is belangrijk. O ja! En je kunt tegen stress en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Welk diploma haal je?
Allround medewerker AV-productie (mbo 3).

Waar studeer ik door?
Mbo 4: bijvoorbeeld mediavormgever.

Waar ga ik aan de slag?
Jij maakt straks deel uit van productieteams voor bijvoorbeeld tv-programma’s of je maakt promotiefilms. Dat kun je doen als zzp’er of in dienst van multimediabedrijven, omroepen dan wel AV-productiebedrijven.

filmmaker (AV) mbo niveau 3 3 jaar

Diploma

Allround medewerker AV-productie

Beroepen

cameraman, editor
gerelateerd

Deel deze opleiding: