Cibap » opening cibap playground

opening cibap playground

kom op 25 april naar de opening van de playground

Tussen het hoofdgebouw van het Cibap en de Cibap Ontwerpfabriek leggen wij momenteel de laatste hand aan een bijzonder pand: de Cibap Playground. Opgebouwd uit al eerder gebruikt en her te gebruiken materiaal. De Playground nodigt uit om duurzaam ontwerpkrachten te bundelen. Circulair en over de grenzen van vakdisciplines. Studenten en professionals krijgen letterlijk de ruimte om nieuwe uitingsvormen en ontwerpen te creëren en te experimenteren met (afval)materialen.

Op donderdag 25 april wordt de Playground officieel geopend.  Het programma voor deze middag is als volgt:

15.45-16.00 uur
inloop

16.00-17.30 uur

  • Verwelkomen: Coby Zandbergen (voorzitter College van Bestuur Cibap vakschool & ontwerpfabriek)
  • In gebruik nemen: Monique Schuttenbeld (wethouder gemeente Zwolle voor onder meer Energietransitie, Creatieve economie en Cultuur), Eddy van Hijum (gedeputeerde Economie provincie Overijssel en Jeroen de Vries (curator en initiatiefnemer ‘Coal + Ice – Inspiring climate action through art and ideas’)
  • Studenten van verschillende opleidingen uit het laatste leerjaar – fase 4 – verzorgen onder begeleiding van Map Renes (Groenkapje) een presentatie gelieerd aan de Fashion Revolution week die bewustwording rond het verduurzamen van de mode industrie stimuleert.
  • Borrelen, ontmoeten, verbazen

Future Designer Days
De opening van de Playground maakt onderdeel uit van de Future Designer Days op het Cibap. Twee dagen die in het teken staan van duurzaamheid en design. Studenten nemen deel aan een uitgebreid lezingen en workshop programma waaraan medewerking wordt verleend door: Jeroen de Vries (Coal + Ice), Frank Satink (Goomah Music en Ev’Hands), Esmé Hofman (vlechtwerk – ambachtelijk erfgoed/nieuwe opkomende maakcultuur), SVO vakopleiding food, Chanel Trapman (Mumster Productions/Fashion Revolution), Roosmarie Ruigrok (Fashion Revolution), Joost De Smeth (Strawberry Fields) en René Wissink (Atelier Argos). In de Playground is een weergave te zien van het ‘Coal + Ice’ project, een expositie over klimaatverandering die vorig jaar september in San Francisco in première ging. Cibap onderzoekt de mogelijkheden ‘Coal + Ice’ naar Zwolle te halen.

We verwelkomen u graag 25 april, u kunt zich aanmelden via deze link.

 

 

Deel dit via je sociale netwerk.