Cibap » Webdesign opleiding

Webdesign opleiding

Het liefst houd jij je bezig met het ontwerpen van websites. Je houdt van de vormgeving, en een goede techniek achter de website. Het is de mix van creativiteit en functionaliteit die je fascineert. Jij weet; je wilt professioneel webdesigner worden. Een opleiding webdesign, of een meer allround opleiding waarmee je je kunt specialiseren in webdesign, maakt dat mogelijk.

Het maken van een mooie, gebruiksvriendelijke Ă©n functionele website of app is een kunst opzicht. Met een mbo opleiding webdesign leer je websites en andere digitale platforms vormgeven. Een goede website is namelijk veel meer dan de doorvertaling van de huisstijl naar het web. Alles draait om de digitale beleving die de bezoeker ervaart. Het is het design, de snelheid en de vindbaarheid die het succes bepalen. Als webdesigner heb jij hier een belangrijke rol in. Een goede opleiding webdesign geeft jou een stevige basis.

Bekijk ons opleidingsaanbod!

Mbo opleiding webdesign

Kernwoorden als het gaat om webdesign? Ontwerp, functionaliteit Ă©n gebruiksvriendelijkheid. Een mbo opleiding webdesign zoomt verder in op deze voorwaarden. Want wat is er voor nodig om een website, die goed presteert vorm te geven. Er zijn meerdere grafische opleidingen die je kunt volgen om webdesigner te worden, waaronder de opleiding mediavormgever aan het Cibap. Met de opleiding mediavormgever specialiseer jij je als mediavormgever op een bepaald vlak. Bijvoorbeeld in webdesign. Tijdens de opleiding leer jij alles om weergaloze websites op te leveren en meer!

Een geschikte opleiding webdesign?

Later aan de slag als webdesigner? Kom naar Cibap! Wij zijn de creatieve mbo-school bij uitstek voor toekomstig webdesigners. En niet met een standaard opleiding webdesign, maar met een opleiding waar je verschillende kanten mee uit kunt. Gedurende de opleiding bepaal jij je focus.

Mediavormgever

  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op allround vormgeving

Mediavormgever – breder dan een webdesign opleiding

De basis voor een goed webdesign begint bij het maken van de juiste keuzes. Het gaat om balans in beeld, kleur, tekst en andere grafische elementen. Zodat de website duidelijk en gebruiksvriendelijk blijft. Tijdens de vierjarige opleiding mediavormgever leer je onder andere werken met verschillende programma’s en technieken, maar ook kleurgebruik, typografie en compositie komen veel aan de orde. Je start de opleiding met een basisjaar en vanaf het tweede jaar volg je de focuslessen en keuzedelen die je hebt gekozen. Je gaat aan de slag met verschillende opdrachten en bent veel te vinden in ons designlab. Daarnaast loop je in het tweede en derde jaar een half jaar praktijkstage. Als webdesigner in spé ben jij bij ons aan het juiste adres!

Aan de slag als?

Met een afgeronde opleiding mediavormgever kun je als vormgeveraan de slag bij bijvoorbeeld een marketingbureau, ict-bureau of multimediabedrijf. Maar je kunt er ook voor kiezen om op freelancebasis te werken. Je laat je dan inhuren door een bedrijf. En hoe gaaf is het dat jouw webdesigns de basis vormen voor alle andere (offline) uitingen.

Lees meer over onze vakschool!