Cibap » Interieur design opleiding mbo | Creatief vakman & Ruimtelijk vormgever

Interieur design opleiding mbo | Creatief vakman & Ruimtelijk vormgever

Jij werkt graag met je handen om de mooiste dingen te maken. Functioneel of decoratief. Als het maar een mooie plek in een interieur kan innemen. Je wilt dan ook een interieur design opleiding volgen om alles te leren over interieurontwerp. En het liefst combineer je de theorie met veel praktijk. Dan hebben wij de juiste opleiding voor je. Want wat dacht je van de opleiding Creatief vakman of Ruimtelijk vormgever?

Creatief vakman

Als toekomstig creatief vakman zie jij in elke tafel, stoel, object of ander meubelstuk wel iets bijzonders. En als het echt ambachtelijk gemaakt is, dan vind je dat helemaal fantastisch. Je houdt van de tijd en liefde die gestoken is in een object en vraagt je af hoe het tot stand is gekomen. En je ziet ook dingen die je anders zou doen. Het is duidelijk dat jouw volgende stap een interieur design opleiding is. Een interieurontwerper opleiding die je leert ontwerpen en maken.

Interieur design opleiding mbo

In je zoektocht naar een opleiding die bij je past heb je misschien al de nodige academies voor interieurontwerp voorbij zien komen. Maar jij bent specifiek op zoek naar een mbo interieuropleiding. Eéntje waar je jouw creativiteit voor de volle 100% mag benutten, want dat maakt je blij. Dan hebben wij goed nieuws; bij het Cibap ben je aan het goede adres. Volg bij ons de opleiding Creatief vakman of de opleiding Ruimtelijk vormgever en leer de vaardigheden die jij nodig hebt om interieurdesigner te worden. Wij zijn niet zomaar een interieurdesigner opleiding, maar een opleiding waar jouw vakmanschap en creativiteit centraal staan. Altijd!

Creatief vakman   Ruimtelijk vormgever
  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op ontwerpen en maken
  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op inrichting en functioneel ontwerpen

Lees meer over de opleiding Creatief vakman

Wat ga je leren en doen als Creatief vakman?

Je werkt veel met je handen tijdens de opleiding, maar volgt ook de nodige theorielessen. Om alles te leren over de eigenschappen en voordelen van materialen. Want dat zie of voel je niet altijd, maar ze zijn er wel. En dat weet jij.

Je leert ambachtelijk te werken én volgens de nieuwste technieken met verschillende gereedschappen en machines. Je gaat aan de slag met ontwerpen en je gebruikt verschillende materialen, zoals hout, kunststof, keramiek, metaal of ijzer. Stuk voor stuk materialen die thuishoren in een interieur en dus binnen een interieur design opleiding. We leren je planmatig werken. Dat betekent dat je aan de slag gaat met een eigen idee, of dat van een opdrachtgever en dat je dit vervolgens uitvoert tot en met de presentatie van het eindproduct. Dankzij jouw creatieve brein en liefde voor het materiaal komt dat tot stand.

Lees meer over de opleiding Ruimtelijk vormgever

Wat ga je leren en doen als Ruimtelijk vormgever?

Als Ruimtelijk vormgever richt jij je niet op het maken van interieurs en meubelstukken. Nee jij houdt je bezig met het interieurplan van een woning, het ontwerp van een gebouw, de inrichting van een restaurant of de aankleding van een event. Interieur design op een ander vlak dus. Minder bezig met je handen, maar volop aan de slag met je creatieve ideeën wat betreft het design van een interieur! We leren je spelen met de ruimte, kleuren en materialen. Maar ook planmatig en conceptueel werken. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken. En van ontwerp tot uitvoering. Van een kleine ruimte optimaal benutten tot een grote ruimte intiemer maken.

In vier jaar je diploma

Zowel de opleiding Creatief vakman als de opleiding Ruimtelijk vormgever duren vier jaar. En dat zijn vier veelzijdige jaren. Elke student start met een basisjaar en de tweede helft van dit jaar maak jij de keuze voor de richting Creatief vakman of Ruimtelijk vormgever. In het tweede jaar kun je kiezen voor specialisaties en focusgebieden. En al vanaf het tweede jaar tot het einde van je studie loop je elk jaar een half jaar stage. Lekker bezig zijn in de praktijk dus! Het vierde jaar sluit je af met een afstudeeropdracht.

Lees meer over onze vakschool!

 

Interieur design opleiding afgerond

De wereld ligt voor je open! Als je een interieur ontwerper opleiding hebt afgerond kun je aan de slag bij verschillende werkgevers. Bijvoorbeeld bij een bedrijf dat meubels maakt, een eventontwerper of bij een interieurontwerper.