Cibap » Decoratieschilder opleiding

Decoratieschilder opleiding

Je kunt uren kijken naar de details van een beschildering en je gedachten dwalen af naar de totstandkoming hiervan. En je ziet jezelf al zitten als decoratieschilder om oude wandschilderingen te restaureren of juist een nieuwe beschildering aan te brengen. Een decoratieschilder opleiding helpt je op de goede weg.

Tijdens een decoratieschilder opleiding leer je technieken om aangetaste schilderwerken in en op gebouwen te restaureren. Maar ook om een volledig nieuw wandschilderwerk, dat je zelf hebt ontworpen, uit te voeren. De technieken daarvoor zijn ontzettend uiteenlopend, maar het eindresultaat is altijd even prachtig, indrukwekkend of fraai.

Opleiding decoratieschilder op mbo-niveau

Als decoratieschilder ben je een echte specialist. Je wordt door opdrachtgevers benaderd, omdat ze weten dat door de inzet van jouw expertise een prachtig schilderwerk wordt opgeleverd. Met een decoratieschilder opleiding maak jij je verschillende technieken meester. Met de Cibap opleiding Specialist Schilder word jij gediplomeerd decoratieschilder. Het is een vierjarige niveau 4 opleiding op mbo-niveau waar we jouw creativiteit centraal zetten. Waar je verschillende materialen en gereedschappen leert gebruiken. We geven je met de opleiding Specialist Schilder alle handvaten die jij nodig hebt om als decoratieschilder aan de slag te gaan.

Leren betekent ook experimenteren, en dat is precies wat je mag doen tijdens onze opleiding. Door verschillende opdrachten uit te voeren, waarbij je de vrijheid hebt om technieken te combineren of kunststromen te combineren. Vanaf het tweede jaar van de opleiding loop je telkens een half jaar stage bij een erkend stagebedrijf.

Specialist Schilder

  • mbo niveau 4 opleiding
  • vierjarige opleiding
  • focus op verschillende verftechnieken en -vaardigheden

Jij levert vakwerk af

Als decoratieschilder ben je veelal ambachtelijk bezig. Bij de opleiding specialist schilder zijn je penselen en kwasten je instrumenten. Je weet precies welke verfsoorten met welke eigenschappen je gaat gebruiken bij de restauratie van een antiek wandschilderwerk. Met jouw kritische oog zie je precies wat er nodig is om dit schilderwerk in oude glorie te herstellen. Als het moet ga je minutieus te werk, maar je houdt ook van de grote gebaren die gemaakt worden met moderne schilderwerken. Je wordt graag uitgedaagd en daarom ga je ook het ontwerpen Ă©n aanbrengen van een nieuw wandschilderwerk in een ziekenhuis, kantoor of winkel niet uit de weg. Je houdt van het karakter dat er met schilderkunst toegevoegd wordt aan de saaiste muren. Met een goede opleiding decoratieschilder heb je de basis gelegd voor dit alles.

Decoratieschilder opleiding afgerond en dan?

Het beroep van decoratieschilder is specialistisch. De kans is groot dat je tijdens je carrière een aantal echt oude schildwerken in ere mag herstellen. En misschien is dat wel een meerjarenproject. Maar het kan ook zo zijn dat je in een themapark of bij een theater aan de slag gaat, en daar de schilderingen verzorgt. Je kunt aan de slag bij een werkgever, maar ook een eigen bedrijf starten. En natuurlijk heb je ook altijd nog de keuze om door te studeren. Bijvoorbeeld door naar de kunstacademie te gaan.

Lees meer over onze vakschool!